ΓΔ: 1448.77 0.13% Τζίρος: 7.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:27:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Cars, Autokinito, Aytokinitiko
Φωτό: Shutterstock

«Γκάζι» θα πατήσει το leasing αυτοκινήτων την επόμενη πενταετία

Σύμφωνα με έρευνα της PwC, η συνδρομή για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου μπορεί να προσελκύσει νέους καταναλωτές στην αγορά που δεν έχουν τη διάθεση να διαθέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για την απόκτηση ενός οχήματος.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδόν οι μισοί από τους καταναλωτές (49%) σκέφτονται να αποκτήσουν αυτοκίνητο μέσω συνδρομής, παρά να το αγοράσουν, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την συμβουλευτική και λογιστική εταιρεία PwC στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι καταναλωτές αποκτώντας αυτοκίνητο με συνδρομή, ουσιαστικά αποφεύγουν το υψηλό αρχικό κόστος αγοράς και λαμβάνουν μια πιο ευέλικτη, πιο βραχυπρόθεσμη δέσμευση από τη μίσθωση. Οι συνδρομές συνήθως συνοδεύονται και από άλλα πρόσθετα προϊόντα, όπως η μικτή ασφάλιση, η συντήρηση και η οδική βοήθεια.

Το ενδιαφέρον για τις συνδρομές προέρχεται κυρίως από νεαρές - παραγωγικές ηλικίες (18-44 ετών) με το 85% να επιλέγει premium και πολυτελείς μάρκες. Οι βασικοί λόγοι που επιλέγουν την συνδρομή είναι ότι θέλουν να μάθουν και να εξερευνήσουν το αυτοκίνητο. Αυτή η μερίδα των καταναλωτών αγγίζει το 38%, καθώς εκτός των άλλων θέλουν να έχουν μια ευέλικτη διαρκώς πρόσβαση σε νέα και καλύτερα αυτοκίνητα, με την ελάχιστη δυνατή δέσμευση.

Ένα άλλο ποσοστό καταναλωτών (33%) αναζητά αυτοκίνητο με πακέτο all inclusive με σταθερή μηνιαία χρέωση, ενώ το υπόλοιπο 29% επιδιώκει μια εύκολη λύση που δεν θα συνοδεύεται από προβληματισμό απόσβεσης της επένδυσης ή για τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Η μελέτη της PwC δείχνει ότι ένας στους 10 πιθανούς συνδρομητές δεν θα σκεφτόταν διαφορετικά να αγοράσει νέο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομές για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου μπορούν να προσελκύσουν νέους καταναλωτές στην αγορά, οι οποίοι δεν έχουν τη διάθεση να διαθέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου. Η συνδρομή θα μπορούσε να γίνει μια ελκυστική πρόταση, ειδικά τώρα που υπάρχει έντονος προβληματισμός για την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία έχουν υψηλό αρχικό κόστος και προβληματισμό για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την αυτονομία της.

Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο έχει ένα βασικό πλεονέκτημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την παραγωγή, το κόστος και τις υπολειμματικές αξίες των αυτοκινήτων τους. Μπορούν για παράδειγμα, να προσφέρουν το πλεονάζον απόθεμα των οχημάτων τους αντί να αναγκάζονται να μειώνουν τις τιμές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική υποχώρηση του μεριδίου αγοράς των συμβατικών αυτοκινήτων

Μέχρι το 2030, τα EV θα κυριαρχούν στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων και θα αποτελούν το 62% -86% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, με την Κίνα να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 90%.
Cars, Autokinito, Aytokinitiko
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάτησαν... «γκάζι» οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η άνοδος των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα πετρελαιοκίνητα αποτελούν το 20% της αγοράς. Υποχώρησαν οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και υβριδικών τον Φεβρουάριο.
autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχυμένες οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο στην ΕΕ

Οι πωλήσεις plug-in υβριδικών οχημάτων (PHEV) στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 9,9% στις 53.649 μονάδες, με τη Γερμανία που ήταν μέχρι πέρυσι η μεγαλύτερη αγορά κατ' όγκο να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η ανάπτυξη υποδομών για την άνοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, Ευάγγελος Μπεκιάρης, σημειώνει πως πρέπει να υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και τάσσεται επίσης υπέρ του Ολλανδικού μοντέλου κατασκευής φορτιστών με ΣΔΙΤ.
autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμειναν σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις αυτοκίνητων τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τον Ιανουάριο έχουν κυκλοφορήσει 177.900 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 4,5%. Επίσης από την αρχή του έτους κυκλοφόρησαν 53.438 νέες μοτοσικλέτες κυβισμού άνω των 50 κυβικών.