Φώτο: Shutterstock

Η πανδημία ενδυνάμωσε τις ελληνοϊταλικές σχέσεις

Ιταλός αναλυτής σημειώνει πως η Ελλάδα που μέτρησε λιγότερους από 200 νεκρούς παρακολούθησε με πόνο ψυχής το δράμα της Ιταλίας.

Ακόμη στενότερες έχουν γίνει οι ελληνοϊταλικές σχέσεις εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, όπως αναφέρει ο Ιταλός αναλυτής Αντόνιο Φεράρι, που σε συνέντευξη του στην Corriere della Sera αναφέρει πως «πρόκειται για δυο χώρες που είχαν ανέκαθεν ιδιαίτερα στενές επαφές», και προσθέτει ο Ιταλός δημοσιογράφος πως «οι Έλληνες δεν μίσησαν ποτέ τους Ιταλούς, παρά την φασιστική επίθεση του '40, με βούληση του ρατσιστή και υπερφίαλου Μπενίτο Μουσολίνι, και τη γνωστή, καταστροφική της έκβαση».

Υπογραμμίζει επίσης οτι «και τώρα, στην εποχή του κορονοϊού, η Ελλάδα -η οποία μετρά λιγότερους από διακόσιους νεκρούς- παρακολούθησε με πόνο ψυχής, το δράμα της Ιταλίας, ιδιαίτερα της περιοχής της Λομβαρδίας».

Ο Ιταλός αναλυτής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως δραστικά μέτρα, «με εξαιρετικά αποτελέσματα και χωρίς να χαθεί στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας» και εκτιμά ότι «οι δραματικές ειδήσεις που έφταναν από πολλές ιταλικές πόλεις, συνέβαλαν στο να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις, για τον περιορισμό των μολύνσεων».

Σημειώνει, επίσης, ότι παρά τις γενικότερες δυσκολίες του τουριστικού τομέα, «τα νησιά, πολύτιμο θησαυροφυλάκιο της Ελλάδας, αγγίχτηκαν ελάχιστα από τον ιό» και ότι στους δρόμους τους «δεν παρατηρείται επικίνδυνη πολυκοσμία, ενώ γίνονται αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων».

Ο Αντόνιο Φεράρι, τέλος, αναφέρεται και στο τραγούδι «Fratelli, amici Italiani» το οποίο ηχογράφησε σειρά γνωστών Eλλήνων καλλιτεχνών, αφιερώνοντάς το στη δοκιμαζόμενη Ιταλία και στο λαό της. «Ένα τραγούδι γεμάτο σπάνιο πάθος και στοργή», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ιταλός αναλυτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προετοιμάζεται για την επόμενη φάση στην εποχή του κορονοϊού η Ιταλία

Η Ιταλία ετοιμάζεται να εισέλθει στην «δεύτερη φάση» από την ερχόμενη Δευτέρα με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Πολλοί δήμοι καλούν να συνεχιστεί όσο γίνεται η τηλε-εργασία.
ΔΙΕΘΝΗ

Drones στην Ιταλία για επιτήρηση καραντίνας

Αν και η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει παρουσιάσει σημάδια επιβράδυνσης, συνεχίζεται να εξαπλώνεται ταχύτατα, με drones να χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση του πληθυσμού, και ελέγχουν επίσης και την θερμοκρασία των πολιτών.
ΔΙΕΘΝΗ

Λουίτζι ντι Μάιο: Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την βεβαιότητα του πως η Γερμανία δεν επιθυμεί την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας πως τώρα είναι αναγκαίο να κινηθούν όλες οι χώρες μαζί προς την σωστή κατεύθυνση.
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία από την μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία

Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία αλλά αυξάνονται οι νεκροί, σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, και την κυβέρνηση να προειδοποιεί για τήρηση των περιοριστικών μέτρων παρά την αισιοδοξία που επικρατεί.