Φώτο: Shutterstock

Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει τζαμί στην Αθήνα

«Λυτρωτής» υπήρξε ο Μωάμεθ που άλωσε την Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο που συνεχίζει να ρίχνει λάδι στην φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους της έντασης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν που έχει αποφασίσει να παίξει μέχρι τέλους το χαρτί του εθνικισμού και με αφορμή το τεταμένο κλίμα των ημερών εξαιτίας της ιστορικής ημερομηνίας της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να επιτεθεί εκ νέου στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην Άλωση της Πόλης σημείωσε πως ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήρθε να απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας πως η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια νοσοκομείου, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα πως δεν υπάρχει ούτε ένα τζαμί στην Αθήνα.

«O Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες. Όμως σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος.Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την «φιέστα» που στήθηκε ανήμερα της Άλωσης της Πόλης, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ».

Υπενθυμίζουμε πως και μέσα στην εβδομάδα, η Τουρκία θέλησε να προκαλέσει την Ελλάδα τονίζοντας πως δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα υπογραμμίζοντας την έλλειψη ύπαρξης τζαμιού στην Αθήνα. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του, το τουρκικό ΥΠΕΞ: «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα» και καταλήγει οτι «η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Welle: Πιθανή εμπλοκή Αλμπαϊράκ σε ξέπλυμα χρήματος

Στο στόχαστρο των αποκαλύψεων FinCEN Files της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων βρίσκεται και η τουρκική τράπεζα Aktif Bank για παράνομες δοσοληψίες. Εμπλέκεται ο Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ερντογάν;