ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη με φόντο τη σημαία του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ ζητά άμεσα τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καλώντας σε άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και αποκλιμάκωση ύστερα από τα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα κατά του Ιράν και την αντίδραση της Τεχεράνης.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε «τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή» που ακολούθησε τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, καθώς και την ιρανική απάντηση στην περιοχή.

«Καλώ να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες και να υπάρξει αποκλιμάκωση», ανέφερε ο Γκουτέρες σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση επιστροφή στη διπλωματική οδό και αποφυγή περαιτέρω έντασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκουτέρες ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο απειλούν την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν, καλώντας σε άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Τουλάχιστον 182 νεκροί ήταν ο βαρύτερος απολογισμός της σύγκρουσης.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταστολή δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή εν μέσω πολέμου

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τόνισε πως Ιράν και χώρες της Μέσης Ανατολής εκμεταλλεύονται τις πολεμικές συνθήκες για να περιορίσουν δικαιώματα και να εντείνουν την κρατική καταστολή, επιβάλλοντας περιορισμούς.
Το Αζαντί Τάουερ Τεχεράνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν προς ΟΗΕ: Να αναγνωριστούν οι ευθύνες Ισραήλ και ΗΠΑ για τον πόλεμο

Η Τεχεράνη ζήτησε από τον ΟΗΕ να θεωρήσει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ υπεύθυνους για τον 12ήμερο πόλεμο κατά του Ιράν, που έληξε στις 24 Ιουνίου με εκεχειρία, σύμφωνα με επιστολή προς τον γ.γ. του Οργανισμού.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να πλήξουν Λίβανο, άσχετο με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως το Ισραήλ δεν θα πραγματοποιεί πια βομβαρδισμούς στον Λίβανο, σύμφωνα με απαγόρευση των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική στάση προς το Ιράν δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στον Λίβανο.