ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα κατά της επιβράδυνσης θέλει και ο νέος Επίτροπος Οικονομικών

Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε οτι θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους μιας οικονομικής επιβράδυνσης με «επαρκείς» δημοσιονομικές προσπάθειες.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, που έχει προταθεί για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την Οικονομία, δήλωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους μιας οικονομικής επιβράδυνσης στο μπλοκ με «επαρκείς» δημοσιονομικές προσπάθειες.

Σε ακρόασή του ενώπιον των ευρωβουλευτών, ο Τζεντιλόνι επανέλαβε ότι θα επιδιώξει να χρησιμοποιηθεί το περιθώριο που προσφέρουν οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ για να επιτρέψει σε κυβερνήσεις να επενδύσουν για την ανάπτυξη και επίσης θα θέσει ως στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα ηγετών πρόσωπο με πρόσωπο για το νέο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

Υπέρ της διεξαγωγής μίας «κανονικής» και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης Συνόδου Κορυφής τάσσονται Ευρωπαίοι διπλωμάτες. Ταμείο Ανάκαμψης, προϋπολογισμός και γαλλό-γερμανική πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008 η ανεργία στην ευρωζώνη

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη συνεχίζει και διατηρεί η Ελλάδα που διαμορφώθηκε στο 16,3% τον Δεκέμβριο και η Ισπανία με 13,6%, με την ανεργία στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο να μειώνεται στο 7,3%.