ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός

Ιταλός Υπουργός Άμυνας: «Στο Ντουμπάι είχα πάει για άδεια»

Ο Ιταλός Υπ. Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο εξήγησε ότι παρέμεινε για δύο μέρες στο Ντουμπάι μετά την ισραηλοαμερικανική επίθεση κατά Ιράν για οικογενειακούς λόγους, επισημαίνοντας ότι ίσως δεν έκανε ορθή εκτίμηση ως υπουργός.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, μιλώντας στις επιτροπές Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ιταλικού κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στη διήμερη παραμονή του στο Ντουμπάι, μετά την έναρξη της ισραηλοαμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράν.

«Ήμουν στο Ντουμπάι διότι είχα αποφασίσει -ίσως με λανθασμένη εκτίμηση- να πάρω κάποιες ημέρες άδειας, συνδυάζοντάς τες με θεσμικές υποχρεώσεις», δήλωσε ο Κροζέτο, εξηγώντας τους λόγους της παρουσίας του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η παραμονή του ήταν προσωπική επιλογή: «Το έκανα γνωστό εγώ και ήταν επιλογή μου να παραμείνω εκεί. Το έπραξα -μπορεί και να έκανα λάθος ως υπουργός- επειδή βρίσκονταν εκεί τα παιδιά μου». Όπως πρόσθεσε, συνόδευσε τα παιδιά του στην πόλη Μασκάτ του Ομάν και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία.

«Δεν πήρα μαζί μου τα παιδιά μου, διότι δεν θα ήταν θεσμικά ορθό. Θα επιστρέψουν, όπως όλοι οι άλλοι Ιταλοί πολίτες, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις συνθήκες», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 127 Ιταλοί πολίτες που είχαν παραμείνει στο Ομάν και το Ντουμπάι επιστρέφουν στη Ρώμη με πτήση τσάρτερ από τη Μασκάτ, ολοκληρώνοντας την επιχείρηση επαναπατρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο ναρκαλιευτικά κοντά στα Στενά του Χορμούζ για αυξημένη ασφάλεια

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή δύο ναρκαλιευτικών κοντά στα Στενά του Χορμούζ, ξεκινώντας από την ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο διεθνών αποστολών, λόγω της αυξανόμενης απειλής ναρκών.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ντουμπάι: Αποκλεισμένος ο Ιταλός Υπ. Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Κροζέτο παραμένει αποκλεισμένος στο Ντουμπάι λόγω των γεγονότων στο Ιράν. Συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης σε κυβερνητική σύσκεψη, ενώ η Ιταλία οργανώνει την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών της από το Ιράν.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ολόκληρο τον ιρανικό τομέα αερομεταφορών

Οι ΗΠΑ ενέταξαν όλες τις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες στη μαύρη λίστα, επιβάλλοντας κυρώσεις και προειδοποιώντας οργανισμούς που συνεργάζονται με τον ιρανικό αεροπορικό τομέα. Στη λίστα προστέθηκαν άλλες 27 τοπικές/περιφερειακές εταιρείες.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας πέρα από φρεγάτες

Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν στη Ρώμη διακρατική συμφωνία για την αγορά δύο φρεγατών τύπου FREMM αξίας 460 εκατ. ευρώ, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, επιβεβαιώνοντας τη στενή αμυντική τους συνεργασία.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στη Ρώμη αύριο για συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ και υπογραφή για τις φρεγάτες FREMM

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, όπου θα συζητηθούν ζητήματα ευρωπαϊκής άμυνας και συνεργασίας, ενώ θα υπογραφεί συμφωνία για απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών FREMM.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Σκέψεις για συμμετοχή σε αποστολή ασφαλείας στο Ορμούζ

Η Νότια Κορέα εξετάζει συμμετοχή σε στρατιωτική επιχείρηση στο στενό του Ορμούζ, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την άμυνά της έναντι της Βόρειας Κορέας. Ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με επίσημες πηγές.