ΓΔ: 2670.04 0.29% Τζίρος: 452.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:38
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη

Τραμπ: Πρέπει να παρέμβω στην επιλογή νέου ηγέτη στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι θέλει να έχει ρόλο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη του Ιράν, απορρίπτοντας τον γιο του Χαμενεΐ και ζητώντας κάποιον που θα φέρει ειρήνη στη χώρα, παρομοιάζοντας τη στάση του με τη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Axios ότι επιθυμεί να συμμετάσχει προσωπικά στη διαδικασία επιλογής του επόμενου ηγέτη του Ιράν.

«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος για εμένα. Θέλουμε κάποιον που θα φέρει αρμονία και ειρήνη στο Ιράν», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια πιο συναινετική ηγεσία στη χώρα.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «πρέπει να εμπλακώ στον διορισμό, όπως με την Ντέλσι (Ροδρίγκες) στη Βενεζουέλα», υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολιτικής του παρέμβασης σε διεθνές επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε παρά τις εκλογικές απώλειες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε, αν και παραδέχτηκε πως συνέβαλε στις απώλειες των Ρεπουμπλικανών λόγω της ανόδου στις τιμές βενζίνης και των εκλογικών νικών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.
Μπαράκ Ομπάμα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: «Ξεκάθαρο μήνυμα» στον Τραμπ η νίκη των Δημοκρατικών

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές ως «ξεκάθαρο μήνυμα» των ψηφοφόρων για ενότητα και ουσιαστικές λύσεις, ενώ οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν Βουλή και Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί παίρνουν το Κογκρέσο, ο Τραμπ δέχεται το αποτέλεσμα

Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Γερουσία και Βουλή, με νίκες σε προπύργια των Ρεπουμπλικάνων. Ο Τραμπ αποδέχεται το αποτέλεσμα, ενώ η οικονομική δυσαρέσκεια κυριάρχησε στις ενδιάμεσες εκλογές.