ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο:ΑΠΕ

Πληροφορίες για συμφωνία Ρωσίας – Σ. Αραβίας για την παραγωγή πετρελαίου

Μόσχα και Ριάντ παρατείνουν την περίοδο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου για τουλάχιστον έναν μήνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Σαουδική Αραβία, ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, ηγέτιδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες,

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους.

Τις πληροφορίες για συμφωνία μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές, ενώ, από την πλευρά του, το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή που συμμετέχει στις συνομιλίες, μεταδίδει ότι τα περαιτέρω σχεδία θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην αγορά.

Επισήμως τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών δεν σχολιάζουν τις πληροφορίες αυτές, ενώ πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανέφερε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επιδεικνύουν «αμοιβαία κατανόηση».

Αύριο, 4 Ιουνίου, δήλωσε άλλη πηγή, θα γίνει συνάντηση επί τεχνικών ζητημάτων στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ, στην οποία οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν την επίδραση που είχε η πανδημία στις αγορές πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ