Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η Χεζμπολάχ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της από το Λίβανο κατά του Ισραήλ, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος». Παράλληλα, επισήμανε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει σε «μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο».
Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου έγιναν μέσω ανάρτησης στο κοινωνικό δίκτυο X, λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά το βράδυ με τον Λιβανέζο ομόλογό του Ζοζέφ Αούν.
Ο Μακρόν αναφέρθηκε επίσης στη συνομιλία του με τον Σύρο πρόεδρο Άχμαντ Αλ-Σαράα, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι «υποστηρίζει τις προσπάθειες των λιβανέζικων αρχών να αποκαταστήσουν τον πλήρη κρατικό έλεγχο στην επικράτειά τους».
Οι πρόεδροι του Λιβάνου και της Συρίας είχαν συμφωνήσει την Τρίτη να ενισχύσουν τους ελέγχους στα κοινά τους σύνορα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ένταση στην περιοχή.