ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κάγια Κάλας πορτρέτο

Κάλας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τα επόμενα βήματα για τον Ορμούζ

Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι τα κράτη μέλη συζητούν ευρωπαϊκές ενέργειες για να παραμείνει ανοικτό το στενό του Χορμούζ, ενόψει της συνόδου των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εξετάσουν τα επόμενα βήματα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του στενού του Χορμούζ, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας.

Η Κάλας τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνει ανοικτό το στενό του Χορμούζ» και πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συζητούν τι μπορεί να γίνει από την ευρωπαϊκή πλευρά για τον σκοπό αυτό.

Οι δηλώσεις της έγιναν πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου το θέμα της ασφάλειας στη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάπας Λέων στο Βατικανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας προσεύχεται για τα θύματα σεισμών στη Βενεζουέλα, βοήθεια στέλνει η ΕΕ

Ο πάπας Λέων εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πολίτες της Βενεζουέλας, που δοκιμάζονται από δύο σεισμούς, επισημαίνοντας τα θύματα και τους τραυματίες. Τον Νοέμβριο θα επισκεφθεί τη Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Περού.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Θετική η αντίδραση φον ντερ Λάιεν στη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την αποκλιμάκωση. Τόνισε την ανάγκη για αφοπλισμό μη κρατικών ομάδων και υποστήριξε ότι η ΕΕ στηρίζει τη βιώσιμη σταθερότητα στην περιοχή.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Europol: Τα εγκληματικά δίκτυα γίνονται παγκόσμιες επιχειρήσεις

Η Europol ανακοίνωσε την ύπαρξη 731 εγκληματικών δικτύων στην ΕΕ, με κύρια δραστηριότητα το εμπόριο ναρκωτικών. Ο αριθμός τους μειώθηκε σε σχέση με τους 820 που καταγράφηκαν το 2024. Οι ομάδες δρουν όλο και πιο οργανωμένα.
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουγγαρίας για ένταξη στο ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέφρασε από τη Βουδαπέστη τη στήριξη του Eurogroup στην προσπάθεια της Ουγγαρίας να εκπληρώσει τα κριτήρια για ένταξη στη ζώνη του ευρώ.