Φώτο: Shutterstock

«Βουτιά» 20,4% για το βρετανικό ΑΕΠ τον Απρίλιο 

Τη μεγαλύτερη μείωσή του σε μηνιαία βάση σημείωσε τον Απρίλιο το ΑΕΠ της Βρετανίας, σε μία οδυνηρή συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού. 

Κάτι παραπάνω από ισχυρή ήταν η «επίδραση» της πανδημίας του κορονοϊού και του -έστω και καθυστερημένου- lockdown για τη βρετανική οικονομία. 

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS) το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη δραματική συρρίκνωση 20,5% τον Απρίλιο σε μηναία βάση εξαιτίας των μέτρων περιορισμού τα οποία επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για πτώση άνευ προηγουμένου, που ακολουθεί τη συρρίκνωση κατά 5,8% η οποία είχε καταγραφεί τον Μάρτιο, διευκρίνισε η ONS.

Ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας πλήρους εφαρμογής των μέτρων περιορισμού, που άρχισε την 23η Μαρτίου και είχε αποτέλεσμα την παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η βρετανική οικονομία συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα, με δεδομένο ότι πέραν της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκεται εν εξελίξει και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη μετά Brexit εποχή, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω των έκτακτων εξελίξεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανό το δεύτερο lockdown στη Βρετανία, λέει ο υπουργός Υγείας

«Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.
ΔΙΕΘΝΗ

Τσουχτερά πρόστιμα στη Βρετανία σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 1.000 στερλίνες για την πρώτη παράβαση και θα αυξάνονται σε 10.000 στερλίνες για τους υπότροπους παραβάτες ή για τις περιπτώσεις που εργοδότες απειλούν να απολύσουν προσωπικό που τίθεται σε αυτοαπομόνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.