Φώτο: Shutterstock

Δικαστική προσφυγή BA, easyJet και Ryanair κατά του βρετανικού lockdown

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εταιρείες εκτιμούν πως η καραντίνα «θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα στον βρετανικό τουρισμό και την οικονομία και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας». 

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair ανακοίνωσαν πως προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης ζητώντας της να ακυρώσει την καραντίνα που επιβάλλει στους ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν πως η καραντίνα, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, «θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα στον βρετανικό τουρισμό και την οικονομία και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας». Οι εταιρείες ζήτησαν να εκδικασθεί η προσφυγή τους όσο το δυνατόν συντομότερα.

Οι τρεις αυτές αεροπορικές εταιρείες είχαν ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι θα καταβάλουν από κοινού προσπάθειες για να καταργηθεί το μέτρο που επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους φθάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ryanair: Ζημιές 185 εκατ. το α΄τρίμηνο, δεν μειώνει τις πτήσες προς την Ισπανία

H αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξέφρασε φόβους για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, που μπορεί να καθυστερήσει κι άλλο την ανάκαμψη. H επιβατική κίνηση για τη χρήση του 2021 θα είναι μειωμένη κατά 60%.