ΓΔ: 830.19 -0.56% Τζίρος: 16.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:01:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ryanair: Η Ουκρανία πιθανή βάση για αεροσκάφη της τα επόμενα 3 χρόνια

Η εταιρεία έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θεωρεί την Ουκρανία αγορά με δυνητικά μεγάλη ανάπτυξη και ο CEO της είπε ότι ενώ παρακολουθούν τις εντάσεις με τη Ρωσία, δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια να αυξήσει τη δυναμικότητά της εκεί.

Η Ryanair μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως βάση για έως και 20 αεροσκάφη της τα επόμενα χρόνια εάν η Ρωσία δεν εισβάλει στη χώρα και εάν τα αεροδρόμια εκεί προσφέρουν αρκετά ελκυστικές συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μάικλ Ο’Λίρι.

Η Ryanair έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θεωρεί την Ουκρανία αγορά με δυνητικά μεγάλη ανάπτυξη και ο Ο’Λίρι είπε ότι ενώ η αεροπορική εταιρεία παρακολουθεί τις εντάσεις με τη Ρωσία δεν έχει αλλάξει τα σχέδιά της να αυξήσει τη δυναμικότητά της εκεί. «Διατηρούμε τη δέσμευσή μας στην Ουκρανία. Όσο η Ουκρανία κοιτάζει προς δυσμάς υπάρχουν τεράστιες…ροές ανθρώπων που ταξιδεύουν προς και από την Ουκρανία, εργαζόμενοι στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος.

«Εάν δεν υπάρξει εισβολή από τη Ρωσία, είναι μια χώρα όπου αναμένουμε να ανοίξουμε δυο-τρεις βάσεις…κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, ανάλογα με τις συμφωνίες για το κόστος», πρόσθεσε. Τα στελέχη της Ryanair που ασχολούνται με τη χάραξη νέων δρομολογίων έκαναν την τρίτη ή τέταρτή τους επίσκεψη στην Ουκρανία τον Ιανουάριο, είπε ο Ο’Λίρι, αλλά οι ουκρανικές αρχές δεν ήταν σε θέση να συζητήσουν νέα δρομολόγια και βάσεις «καθώς η προσοχή τους έχει κάπως διασπαστεί».

«Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιλυθεί με διπλωματικό τρόπο. Και εάν συμβεί αυτό, παραμένει μια εξαιρετική αναπτυξιακή ευκαιρία για εμάς», είπε ο ίδιος. Εάν οι προσφορές είναι αρκετά καλές, η Ryanair θα μπορούσε να αναπτύξει 15-20 αεροσκάφη σε πέντε αεροδρόμια-βάσεις τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, είπε ο Ο’Λίρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ryanair: Ισχυρή ανάκαμψη για τα ταξίδια αναμένει ο επικεφαλής

«Η κίνηση πολλαπλασιάζεται και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι οικογένειες που πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές σε παραλίες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας», δήλωσε ο Μ. Ο’ Λίρι
ΔΙΕΘΝΗ

Σε δίκη τρεις Ρώσοι, ένας Ουκρανός για κατάρριψη μαλαισιανού αεροσκάφους

Το Boeing 777, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 17 Ιουλίου 2014 από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από τη ζώνη της ένοπλης σύγκρουσης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.