ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ryanair συνεχίζει τις πτήσεις της από και προς την Ουκρανία

Από την πλευρά της, η ουκρανική κυβέρνηση υποσχέθηκε την Κυριακή να διατηρήσει τον εναέριο χώρο της ανοιχτό παρά τις ανησυχίες των δυτικών χωρών απέναντι στην απειλή μιας ρωσικής εισβολής.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις της από και προς την Ουκρανία, σε αντίθεση με άλλες αεροπορικές εταιρίες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάικλ Ο' Λίρι, στη Λισαβόνα.

"Εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) δεν έχει εκτιμήσει ότι δεν είναι ασφαλές, δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τη σύνδεση με την Ουκρανία", δήλωσε ο Μάικλ Ο' Λίρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ξενοδοχείο στη Λισαβόνα. "Είναι σημαντικό να μην υπάρχει πανικός", υπογράμμισε.

Το Σάββατο, η ολλανδική εταιρία KLM ανακοίνωσε την αναστολή μέχρι νεωτέρας όλων των πτήσεων στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Από την πλευρά της, η ουκρανική κυβέρνηση υποσχέθηκε την Κυριακή να διατηρήσει τον εναέριο χώρο της ανοιχτό παρά τις ανησυχίες των δυτικών χωρών απέναντι στην απειλή μιας ρωσικής εισβολής.

Ο επικεφαλής της Ryanair επωφελήθηκε σήμερα από το πέρασμά του στη Λισαβόνα για να καλέσει άλλη μια φορά την πορτογαλική κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να υποχρεώσει τη δημόσια αεροπορική εταιρία TAP να "απελευθερώσει χρονοθυρίδες άφιξης/αναχώρησης στα αεροδρόμια ("slots") πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου".

Η TAP Air Portugal, μακράν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στην Πορτογαλία, αναμένεται να μειώσει τις δραστηριότητές της στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες και να απελευθερώσει χρονοθυρίδες άφιξης και αναχώρησης στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, με αντάλλαγμα τη δημόσια βοήθεια που έλαβε και οδήγησε στην επανεθνικοποίησή της.

Ο πορτογαλικός αεροπορικός όμιλος, του οποίου οι οικονομικές δυσκολίες αυξήθηκαν με την πανδημία Covid-19, διασώθηκε επειγόντως από το κράτος το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ryanair: Η Ουκρανία πιθανή βάση για αεροσκάφη της τα επόμενα 3 χρόνια

Η εταιρεία έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θεωρεί την Ουκρανία αγορά με δυνητικά μεγάλη ανάπτυξη και ο CEO της είπε ότι ενώ παρακολουθούν τις εντάσεις με τη Ρωσία, δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια να αυξήσει τη δυναμικότητά της εκεί.
ΔΙΕΘΝΗ

Ryanair: Ισχυρή ανάκαμψη για τα ταξίδια αναμένει ο επικεφαλής

«Η κίνηση πολλαπλασιάζεται και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι οικογένειες που πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές σε παραλίες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας», δήλωσε ο Μ. Ο’ Λίρι
ΔΙΕΘΝΗ

Σε δίκη τρεις Ρώσοι, ένας Ουκρανός για κατάρριψη μαλαισιανού αεροσκάφους

Το Boeing 777, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 17 Ιουλίου 2014 από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από τη ζώνη της ένοπλης σύγκρουσης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.