ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίθεση στη Βηρυτό
Καπνός από στρατιωτική επίθεση σε κτίρια στη Βηρυτό, Λίβανος.

Ισραήλ: 180 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε πάνω από 180 μαχητές της Χεζμπολάχ σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, ενώ το λιβανέζικο Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 357 νεκρούς από τα πλήγματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι εξόντωσε περισσότερους από 180 μαχητές της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης, στο πλαίσιο μαζικών και ταυτόχρονων αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο.

«Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, περισσότεροι από 180 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ εξοντώθηκαν», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν θεωρείται οριστικός.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου γνωστοποίησε ότι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων από τα πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας ανέρχεται πλέον σε 357 νεκρούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε στρατόπεδο στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε η οργάνωση

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίθεση με drones σε στρατιωτική βάση στη βόρεια Ισραήλ, ενώ επεσήμανε πως συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά ισραηλινών δυνάμεων στον νότιο Λίβανο, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που ισχύει από 2 Μαρτίου.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στη νότια περιοχή της Τύρου στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επιθέσεις κατά στόχων της Χεζμπολάχ κοντά στην Τύρο, ενώ νωρίτερα κατήγγειλε παραβιάσεις εκεχειρίας από εκρηκτικά drones. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από θετικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσιγκτον για κατάπαυση πυρός

Νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ άρχισε σήμερα στην Ουάσιγκτον, ενόψει της λήξης της κατάπαυσης του πυρός. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει βομβαρδισμούς στη Χεζμπολάχ με εκατοντάδες νεκρούς και εκκενώσεις χωριών.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 22 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα τη Τετάρτη

Το υπουργείο Υγείας Λιβάνου ανακοίνωσε πως 10 ακόμη άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στο νότο, με τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τους 22.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, από ισραηλινά χτυπήματα

Δώδεκα νεκροί στον Λίβανο από διαδοχικά ισραηλινά πλήγματα, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων Χεζμπολάχ-Ισραήλ. Σκοτώθηκε και διοικητής της Χεζμπολάχ. Μάχες παρά την εκεχειρία, με έλεγχο «ζώνης ασφαλείας» από το Ισραήλ.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Δεν διαπραγματευόμαστε αφοπλισμό με το Ισραήλ, λέει ο ηγέτης

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ τόνισε ότι ο αφοπλισμός της οργάνωσης αφορά μόνο τον Λίβανο και δεν γίνεται διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, απειλώντας πως η μάχη θα μετατραπεί σε «κόλαση» για το Ισραήλ.