ΓΔ: 2663.01 0.02% Τζίρος: 491.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:53:38
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
Φώτο: Shutterstock

ΕΕ: Ο πρόεδρος Συμβουλίου χαιρετίζει τη νίκη Μάγιαρ και τη συμμετοχή

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, χαιρέτισε το ιστορικό επίπεδο συμμετοχής στις εκλογές της Ουγγαρίας, δηλώντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρωθυπουργό Πέτερ Μάγιαρ για μια ισχυρότερη Ευρώπη.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα αναφέρθηκε στο ρεκόρ συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της Ουγγαρίας, τονίζοντας τη σημασία του για τη δημοκρατική διαδικασία. Όπως σημείωσε, «ο λαός μίλησε», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή.

Στο μήνυμά του, ο Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι «το ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές αποδεικνύει το δημοκρατικό πνεύμα του ουγγρικού λαού» και πρόσθεσε πως «ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρωθυπουργό Πέτερ Μάγιαρ για να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη και πιο ευημερούσα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία δημοσιοποιεί φακέλους μυστικών υπηρεσιών κομμουνιστικής εποχής

Η Ουγγαρία δημοσιοποίησε δεκάδες χιλιάδες φακέλους της κομμουνιστικής περιόδου σε online βάση, αποκαλύπτοντας δίκτυα πληροφοριοδοτών. Η κίνηση αυτή ικανοποιεί υπόσχεση του πρωθυπουργού και γίνεται στην επέτειο της σοβιετικής επέμβασης.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γενικός εισαγγελέας στην Ουγγαρία μετά την αποχώρηση Όρμπαν

Η ουγγρική Βουλή εξέλεξε νέο γενικό εισαγγελέα, τον 65χρονο Πέτερ Φέγιες, σε μια περίοδο που εντείνονται οι έρευνες διαφθοράς κατά του πρώην πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και των συνεργατών του, τρεις εκ των οποίων κρατούνται ήδη.
Πέτερ Μαγιάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγικές ενισχύσεις ξανά στη Βουδαπέστη μετά την αποχώρηση Όρμπαν

Η Νορβηγία επανεκκινεί τη χρηματοδοτική συνεργασία με την Ουγγαρία, στηρίζοντας τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υπό τον Πίτερ Μάγιαρ, ύστερα από διακοπή λόγω Όρμπαν. Υπεγράφη νέα συμφωνία για πακέτο 254,1 εκατ. ευρώ.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Απώλεια συμμάχου στη Σερβία μετά την ήττα του Βούτσιτς

Η εκλογική ήττα του Βούτσιτς από το φοιτητικό κίνημα προκάλεσε απογοήτευση στη Μόσχα, που χάνει ένα σημαντικό σύμμαχο στη Σερβία, έξι μήνες μετά την ήττα του Όρμπαν στην Ουγγαρία, ενώ η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή αβεβαιότητας.
Πέτερ Μάγκιαρ σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μάγιαρ για τα 70 χρόνια από την εξέγερση και το μέλλον της Ουγγαρίας

Ο Πίτερ Μάγιαρ, νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, τόνισε ότι η χώρα θέλει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της ΕΕ, διαφοροποιούμενος από τον Όρμπαν, και υπογράμμισε πως η Ουγγαρία ανήκει στη δημοκρατική Ευρώπη.