ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυβερνοασφάλεια υπολογιστή

Σουηδία: Απέτρεψε φιλορωσική κυβερνοεπίθεση σε θερμοηλεκτρικό σταθμό

Η Σουηδία αποσόβησε κυβερνοεπίθεση φιλορώσων χάκερ την άνοιξη του 2025 σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες χάρη στην άμεση αντίδραση των αρχών.

Η Σουηδία απέτρεψε την άνοιξη του 2025 μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση από ομάδα χάκερ προσκείμενων στη Ρωσία, η οποία στόχευε θερμοηλεκτρικό σταθμό στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Ομάδα φιλορώσων χάκερ επιχείρησε να παρεμποδίσει τις δραστηριότητες ενός στόχου στη Σουηδία. Αυτό απέτυχε», δήλωσε ο Καρλ-Όσκαρ Μπόλιν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης αντίδρασης των αρχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σουηδικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέλαβαν την υπόθεση και ταυτοποίησαν τον παράγοντα πίσω από την επίθεση, ο οποίος συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας. «Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες χάρη σε έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό προστασίας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

«Καρφιά» της Μόσχας προς Σουηδία για την έκρηξη στο Nord Stream 2

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι προτάθηκε να υπάρξει κοινή έρευνα για τις εκρήξεις ωστόσο Σουηδία και Δανία την είχαν απορρίψει και κατηγορεί τη σουηδική κυβέρνηση ότι αποκρύπτει γεγονότα.
Πύργος ηλεκτροδότησης στη Νίκαια
ΔΙΕΘΝΗ

Για πρωτόγνωρες διακοπές ρεύματος εν μέσω χειμώνα προετοιμάζεται η Σουηδία

Οι τιμές ενέργειας έχουν εκτοξευτεί εν μέσω φόβων για τις περικοπές στις εξαγωγές του ρωσικού αερίου και στη χώρα καταστρώνονται σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την πιθανότητα διακοπών ρεύματος.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αρνείται να στηρίξει κυρώσεις ΕΕ κατά Ρωσίας και Lukoil

Η Βουλγαρία δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη Κύριλλου ή μέτρα που επηρεάζουν άμεσα τη Lukoil, δήλωσε η ΥΠΕΞ Πετρόβα, υπογραμμίζοντας πως στηρίζει μόνο κυρώσεις με ουσιαστικές και όχι συμβολικές συνέπειες.
Κρεμλίνο Μόσχας Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Διυλιστήριο έκλεισε μετά από επίθεση ουκρανικού drone

Διυλιστήριο στη Μόσχα σταμάτησε τη λειτουργία του μετά από ουκρανική επίθεση με drone που προκάλεσε φωτιά και ζημιά σε βασική μονάδα. Η αποκατάσταση ξεκινά σύντομα, ενώ μέρος της παραγωγής αναμένεται να επανέλθει άμεσα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επανέρχονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επαναφορά κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω πτώσης τιμών, σημειώνοντας ότι το πετρέλαιο πλέον ρέει άφθονο. Το ανέφερε σε συνάντηση με ηγέτες στα πλαίσια της G7 στο Εβιάν.