Φώτο: ΑΠΕ

Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο εγγυήθηκαν Μητσοτάκης- Νετανιάχου

Κοινή αναφορά από τους δύο πρωθυπουργούς στους δεσμούς φιλίας και ιστορίας που ενώνουν τις δύο χώρες με κύριο στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που ακολούθησαν τη συνάντηση τους σήμερα το μεσημέρι στην Ιερουσαλήμ, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και από τον ισραηλινός ομόλογός του Μπένιαμιν Νετανιάχου αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ιστορίας που συνδέουν τις δύο χώρες. Επίσης αναφορά έγινε από τους δύο πρωθυπουργούς στα κοινά συμφέροντα και προκλήσεις που παρουσιάζονται στις δυο χώρες, αλλά και τον στόχο που μοιράζονται για διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε σχέση με τον τουρισμό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του που επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα και ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως από 1η Αυγούστου, οι ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας, βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» λέγοντας πως η δραστηριότητές αποτελούν απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή. Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό συνεχίζει να στηρίζει η Ελλάδα

Κατά τη συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ, ο K. Mητσοτάκης εξήρε τη θετική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία της παλαιστινιακής κοινότητας, που ζει και εργάζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε Σαουδ. Αραβία και ΗΑΕ ο πρωθυπουργός για προσέλκυση επενδύσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στην αραβική χερσόνησο με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων καθώς στη κυβέρνηση βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με Σαουδ. Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.