ΓΔ: 2261.64 0.08% Τζίρος: 55.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:40
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Ισπανία, Σλοβενία και Ιρλανδία ζητούν συζήτηση για αναστολή συμφωνίας ΕΕ-Ισραήλ

Η Ισπανία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία ζήτησαν από την ΕΕ να εξετάσει την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ λίγο πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Η Ισπανία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει την αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης με το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ο Αλμπάρες ανέφερε ότι «η Ισπανία, μαζί με τη Σλοβενία και την Ιρλανδία, έχουν ζητήσει η αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ να συζητηθεί σήμερα», επισημαίνοντας τη συντονισμένη πρωτοβουλία των τριών χωρών εντός της Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Συζήτηση για τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ αύριο στο Λουξεμβούργο

Η ΕΕ θα συζητήσει την αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης με το Ισραήλ, μετά από αίτημα χωρών όπως η Ισπανία. Η επικεφαλής διπλωματίας Κ. Κάλας τόνισε ότι απαιτείται ομοφωνία, ενώ εξετάζεται και μερική αναστολή του εμπορικού σκέλους.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία ζητά πλήρη αναστολή της συμφωνίας ΕΕ-Ισραήλ από την ΕΕ

Η Ισπανία θα ζητήσει από την ΕΕ να αναστείλει τη συμφωνία σύνδεσης με το Ισραήλ, καθώς θεωρεί πως η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατά την ομιλία του στην Ανδαλουσία.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση στήριξης Λιβάνου από 10 ΥΠΕΞ ΕΕ, καταδίκη Χεζμπολάχ

Οι ΥΠΕΞ δέκα ευρωπαϊκών χωρών και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέφρασαν με κοινή δήλωση πλήρη στήριξη σε λαό και κυβέρνηση Λιβάνου, δεσμευόμενοι για συνέχιση ανθρωπιστικής βοήθειας και ενίσχυση της εσωτερικής συνοχής της χώρας.
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία βάζει τέλος στα καθήκοντα της πρέσβειράς της στο Ισραήλ

Η Ισπανία έθεσε τέλος στα καθήκοντα της πρεσβευτού της στο Ισραήλ, που είχε ανακληθεί λόγω εντάσεων. Αν διοριστεί νέος πρεσβευτής, θα χρειαστεί έγκριση των ισραηλινών αρχών. Η Ισπανία στηρίζει κριτική στάση απέναντι στη κυβέρνηση Νετανιάχου.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Ισραήλ θα συμμετέχει στη Eurovision παρά τις αποχές

Το Ισραήλ θα συμμετάσχει τελικά στη Eurovision 2026 στη Βιέννη, όπως ανακοίνωσε ο Avrotros. Αποσύρονται Ολλανδία, Ισπανία και Ιρλανδία, λόγω πολιτικών διαφωνιών, παρά τα νέα μέτρα της EBU για αποτροπή αντίστοιχων εντάσεων.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Έκκληση για τήρηση κατάπαυσης πυρός στη Γάζα από υπουργούς Εξωτερικών

Η ΕΕ ζήτησε από όλες τις πλευρές στη Γάζα να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός, ενώ η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Τ. Ριμπέρα καταδίκασε τα νέα ισραηλινά πλήγματα που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους.