ΓΔ: 2471.44 -0.53% Τζίρος: 167.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:58:35
Στενό του Ορμούζ πλοία

Ιράν: Αν οι ΗΠΑ αναμειχθούν στο στενό του Χορμούζ, παραβιάζουν την εκεχειρία

Το Ιράν προειδοποιεί ότι κάθε αμερικανική ανάμιξη στο στενό του Χορμούζ θα θεωρηθεί παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, μετά την ανακοίνωση Τραμπ για ναυτική επιχείρηση.

Ένταση προκαλεί νέα προειδοποίηση από ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα θεωρήσει κάθε «αμερικανική ανάμιξη» στο στενό του Χορμούζ ως «παραβίαση» της κατάπαυσης του πυρός. Η δήλωση ήρθε μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για σχεδιαζόμενη ναυτική επιχείρηση συνοδείας πλοίων αποκλεισμένων στον Κόλπο.

«Προειδοποίηση: Οποιαδήποτε αμερικανική ανάμιξη στο νέο ναυτικό καθεστώς στο στενό του Χορμούζ θα θεωρηθεί παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε στα αγγλικά και στα περσικά μέσω X ο Εμπραχίμ Αζιζί, πρόεδρος της επιτροπής του ιρανικού κοινοβουλίου αρμόδιας για υποθέσεις εθνικής ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν σκέφτομαι παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παρατείνει την εκεχειρία με το Ιράν, θεωρώντας πως δεν είναι απαραίτητο. "Θα ζήσετε δύο καταπληκτικές μέρες", ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ABC.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εκδίκηση για 3 Αμερικανούς, έκκληση παράδοσης στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε για αντίποινα μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, δηλώνοντας πως αναμένονται ίσως και άλλες απώλειες, και ότι η Αμερική θα δώσει ισχυρό πλήγμα στους τρομοκράτες.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ελπίδες για τέλος στον πόλεμο μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν εξέφρασε την αισιοδοξία πως μια συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ θα βάλει τέλος στον πόλεμο με το Ισραήλ και θα φέρει σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη, παρά το ότι ο Λίβανος δεν έχει ενημερωθεί επίσημα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Προγραμματίστηκε να υπογραφεί αύριο η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επίκειται συμφωνία με το Ιράν και πως τα Στενά του Ορμούζ θα «ανοίξουν» μετά την ολοκλήρωσή της, ωστόσο η Τεχεράνη διέψευσε πως υπάρχει οριστική ημερομηνία υπογραφής της.