ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου

Χεζμπολάχ: Δεν διαπραγματευόμαστε αφοπλισμό με το Ισραήλ, λέει ο ηγέτης

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ τόνισε ότι ο αφοπλισμός της οργάνωσης αφορά μόνο τον Λίβανο και δεν γίνεται διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, απειλώντας πως η μάχη θα μετατραπεί σε «κόλαση» για το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε ότι το αίτημα του Ισραήλ για αφοπλισμό του κινήματος δεν αποτελεί μέρος των «διαπραγματεύσεων με τον εχθρό». Τόνισε ότι το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου είναι έτοιμο να μετατρέψει τη μάχη με τον ισραηλινό στρατό «σε κόλαση».

«Τα όπλα και η Αντίσταση δεν αφορούν κανέναν εκτός Λιβάνου (…) αυτό είναι ένα λιβανικό εσωτερικό ζήτημα που δεν αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων με τον εχθρό», σημείωσε ο Ναΐμ Κάσεμ στο μήνυμά του προς τους μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος.

Ο Κάσεμ υπογράμμισε ότι «δεν θα παραδοθούμε και θα μετατρέψουμε τη μάχη σε κόλαση για το Ισραήλ». Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο πριν από τη νέα συνάντηση μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου θέτει όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε ότι το πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου προβλέπει αποκατάσταση κυριαρχίας Λιβάνου, αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, διάλυση υποδομών της και ίδρυση τριμερούς ομάδας συντονισμού με ΗΠΑ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο στην Ουάσινγκτον

Στην Ουάσινγκτον υπεγράφη τριμερής συμφωνία πλαισίου μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Λιβάνου, έπειτα από εντατικές συνομιλίες. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι απαιτείται ακόμη περαιτέρω προσπάθεια.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ διαμηνύει ετοιμότητα υπεράσπισης Λιβάνου απέναντι στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τη γη και τον λαό του Λιβάνου με θάρρος απέναντι στο Ισραήλ, αρνούμενη παραβίαση της εκεχειρίας και αποδίδοντας ευθύνη για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ισραήλ.