ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Livanos-epeisodia-diamartyria-traymaties
Shutterstock

Λίβανος: Δύο βαριά τραυματίες στρατιώτες σε επίθεση από ισραηλινό drone

Δύο Λιβανέζοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά από ισραηλινό drone κοντά στη Ναμπατίγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Λιβάνου, μία μέρα μετά τη συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσινγκτον.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ισραηλινή στοχευμένη επίθεση προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο λιβανέζων στρατιωτών στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών του Λιβάνου και του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιβανικού στρατού, «δύο στρατιώτες που επέβαιναν σε όχημα τραυματίσθηκαν σοβαρά αφού βρέθηκαν στο στόχαστρο εχθρικού ισραηλινού drone» κοντά στην πόλη της Ναμπατίγια.

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στα σύνορα των δύο χωρών, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Κυανόκρανοι βρήκαν εκρηκτικά σε εγκαταλελειμμένο χωριό κοντά σε ισραηλινή ζώνη

Σχεδόν τέσσερις τόνους εκρηκτικών βρήκαν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ στις αρχές Ιουλίου σε κτίριο κοντά στη Χούλα, νότιο Λίβανο, κατά έλεγχο ρουτίνας. Ειδικοί της UNIFIL εξουδετέρωσαν το υλικό, χωρίς να διευκρινίζεται ο ιδιοκτήτης.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιβεβαίωση νέων διαβουλεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ιταλία

Την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη θα γίνουν νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για «πιλοτικές ζώνες» που θα παραχωρηθούν στον λιβανικό στρατό, στο πλαίσιο συμφωνίας για ρύθμιση συνόρων και προετοιμασία ειρηνευτικής συμφωνίας.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ίσως έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισήμανε μαζικές παραβιάσεις από το Ισραήλ στον Λίβανο, ενώ επιθέσεις της Χεζμπολά έπληξαν αμάχους στο Ισραήλ. Πάνω από 4.300 νεκροί και 12.200 τραυματίες στον Λίβανο.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ισραηλινές επιχειρήσεις εμποδίζουν τον στρατό να αναπτυχθεί

Ο στρατός του Λιβάνου καταγγέλλει ότι οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότο παραβιάζουν τη συμφωνία του Ιουνίου και εμποδίζουν την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, ενώ κάνουν λόγο για επιθέσεις κοντά σε λιβανέζικες θέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν παρουσιάζει στις ΗΠΑ σχέδιο αφοπλισμού Χεζμπολάχ και ζητά στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν θα παρουσιάσει στον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο αφοπλισμού της Χεζμπολάχ και αποχώρησης ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση του Λιβανέζου προέδρου με τον Μάρκο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν, ο οποίος θα συναντήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις Λιβάνου-Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη.