ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία

Ζελένσκι: Απαραίτητη η αμερικανική βοήθεια σε αντιαεροπορικά συστήματα Patriot

Ο Ζελένσκι τόνισε την απόλυτη ανάγκη αμερικανικής βοήθειας για την προμήθεια πυραύλων Patriot, μετά από νέες φονικές ρωσικές επιθέσεις, ενώ ο Σιμπίχα δήλωσε ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον τρόμο ως μοναδικό του εργαλείο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την παράδοση πυραύλων στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, μετά από μία ακόμη νύχτα μαζικών και φονικών ρωσικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας.

«Μια μεγάλη επίθεση και μια απολύτως σαφής δήλωση εκ μέρους της Ρωσίας: αν η Ουκρανία δεν είναι προστατευμένη απέναντι στα βαλλιστικά και άλλα πυραυλικά πλήγματα, οι επιθέσεις αυτές θα συνεχιστούν», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Χ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρίι Σιμπίχα υπογράμμισε ότι τα νυχτερινά ρωσικά πλήγματα αποδεικνύουν πως ο Ρώσος πρόεδρος «έχει μοναδικό χαρτί τον τρόμο».

«Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και ένας χαμένος που έχει μοναδικό χαρτί τον τρόμο. Η Μόσχα χάνει στο πεδίο της μάχης. Κανένας αριθμός πυραύλων δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ζελένσκι-Βανς για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς για τις ρωσικές επιθέσεις και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας, τονίζοντας τη σημασία των συστημάτων Patriot για την προστασία της Ουκρανίας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η πρεσβεία στο Κίεβο θα παραμείνει ανοιχτή, ανακοινώνουν οι αρχές

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο παραμένει ανοικτή, διαψεύδοντας φήμες για αποχώρηση λόγω ρωσικών προειδοποιήσεων. Η ΕΕ σημειώνει πως όλες οι ξένες πρεσβείες παραμένουν πλην μίας, χωρίς να διευκρινίζει ποια.
Ανδριους Κουμπίλιους ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Κουμπίλιους: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει άμεσα την παραγωγή πυραύλων

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας Άντριους Κουμπίλιους τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να καλύψουν ταυτόχρονα τις ανάγκες για πυραύλους στον Κόλπο, στην Ουκρανία και στον στρατό τους, ζητώντας ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής.