ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Ευχαριστίες σε Κίνα και Ρωσία για ουδέτερη στάση έναντι Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τους προέδρους Κίνας και Ρωσίας για την ουδετερότητα που τήρησαν στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν, μιλώντας στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τους προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας, Σι Τζινπίνγκ και Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη στάση ουδετερότητας που διατήρησαν στον πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία. Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες παρέμειναν «ουδέτεροι» καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο παραδέχεται έλλειψη πυρομαχικών λόγω πολέμου με Ιράν

Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Πολέμου παραδέχεται έλλειψη πυρομαχικών λόγω της επίθεσης κατά του Ιράν, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Τραμπ, και αναφέρει ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αύξηση της παραγωγής.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν ενέργεια

Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν η μία τους ενεργειακούς στόχους της άλλης, επισημαίνοντας πως η αύξηση τιμών στο ντίζελ οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο του Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τελειώσει φέτος, πιθανότατα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, προκαλώντας μείωση στις τιμές πετρελαίου. Τόνισε επίσης ότι το Ιράν επιδιώκει νέα συμφωνία.
Χαρτονομίσματα BRICS
ΔΙΕΘΝΗ

BRICS: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή και συμφωνία Κίνας-Ινδίας

Οι ηγέτες των BRICS κάλεσαν για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας ανησυχία για την κλιμάκωση. Ζητούν αποφυγή ενεργειών που μπορεί να χειροτερεύσουν την κατάσταση, κατά την κοινή διακήρυξή τους.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο και τότε οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σημαντικά, τονίζοντας ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει.