ΓΔ: 2609.66 -0.14% Τζίρος: 69.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:10:35
σημαία της Ιταλίας

Διπλό φονικό στην Ιταλία

Άνδρας 63 ετών στο Καμαϊόρε της Τοσκάνης σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τη σύζυγο και τον 24χρονο γιο του, μετά από οικογενειακή ένταση. Στη σύλληψή του δήλωσε: «Επιτέλους, ελευθερώθηκα από την παρουσία τους».

Μια διπλή ανθρωποκτονία συγκλονίζει την Τοσκάνη, καθώς στο Καμαϊόρε, κοντά στην πόλη Λούκα, ένας άνδρας 63 ετών πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τη σύζυγό του, 52 ετών, και τον γιο τους, 24 ετών. Στη συνέχεια, ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού τους, όπου παρέμεινε μέχρι την άφιξη των καραμπινιέρων.

Μετά τη σύλληψή του, η πρώτη φράση που φέρεται να είπε στους ανακριτές ήταν «επιτέλους, ελευθερώθηκα από την παρουσία τους». Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και περιοίκων, στην οικογένεια επικρατούσε ένταση εδώ και καιρό. Ο 24χρονος είχε γράψει πριν τέσσερα χρόνια στο διαδίκτυο: «Είναι άσχημο να γνωρίζεις ότι ο πατέρας σου σε προτιμά νεκρό, παρά γκέι».

Ο νεαρός είχε αρχίσει να ασχολείται με το τραγούδι, ενώ ο πατέρας του φαίνεται να αμφισβητούσε τη σεξουαλική του ταυτότητα και να παραπονιόταν σε γνωστούς για την οικογενειακή του κατάσταση και «το πώς του φέρονταν η γυναίκα και το παιδί του».

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε ύστερα από έναν ακόμη έντονο διαπληκτισμό του δράστη με τον γιο του. Η μητέρα προσπάθησε να υπερασπιστεί το παιδί της, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οικογενειακή ένταση κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό έως τα μεσάνυχτα Παρασκευής το αεροδρόμιο Κατάνης λόγω Αίτνας

Το αεροδρόμιο της Κατάνης θα μείνει κλειστό έως τουλάχιστον τις 2 π.μ. της Παρασκευής λόγω της έκρηξης της Αίτνας, με οικονομική ζημία άνω των 20 εκατ. ευρώ και ματαιώσεις 800+ πτήσεων, σύμφωνα με τις αρχές. Προτείνεται νέο αεροδρόμιο.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε θέμα δευτερογενών ροών με τη Γερμανία

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι δεν διακρίνει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές από τη Γερμανία, σημειώνοντας πως θα βρεθεί ισορροπία σχετικά με τα πλοία ΜΚΟ με γερμανική σημαία που ελλιμενίζονται στην Ιταλία.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας άνω των 35°C για 90 εκατ. Ευρωπαίους σήμερα, λέει το AFP

Περισσότεροι από 92 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αναμένεται σήμερα να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 35°C, ενώ πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους προβλέπεται να δουν θερμοκρασίες άνω των 30°C, σύμφωνα με το AFP.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Υπάρχουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για τον μεγάλο πλούτο

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η κλιματική κρίση πλήττει Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην πυροπροστασία και επιλογή επενδύσεων του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιήθηκε λανθασμένα.