ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
σημαία Ισραήλ

Ισραηλινές δυνάμεις διατάζουν εκκένωση πόλης στο νότιο Λίβανο με φυλλάδια

Ισραηλινές δυνάμεις πέταξαν φυλλάδια στη Μανσούρ του Νότιου Λιβάνου, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια εντολή μετά την εκεχειρία, ενώ η πόλη προστέθηκε πρόσφατα στη ζώνη υπό ισραηλινό έλεγχο.

Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έριξαν σήμερα φυλλάδια πάνω από την πόλη Μανσούρ στο νότιο Λίβανο, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή. Σύμφωνα με λιβανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την πρώτη τέτοια εντολή μετά την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Η Μανσούρ βρίσκεται κοντά στα όρια της ζώνης που έχει καταλάβει ο ισραηλινός στρατός στο νότιο Λίβανο, ζώνης που έχει καθοριστεί από το ίδιο το Ισραήλ. Η περιοχή αυτή αποτελεί σημείο έντασης, καθώς οι κινήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων παρακολουθούνται στενά από τις αρχές του Λιβάνου.

Ένας υψηλόβαθμος Λιβανέζος στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει προσθέσει πρόσφατα τη Μανσούρ στη συγκεκριμένη ζώνη. Η προσθήκη αυτή εντείνει τις ανησυχίες για πιθανή αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με Λιβανέζους αξιωματούχους, ισραηλινά στρατεύματα επιβάλλουν την οριοθέτηση των βόρειων συνόρων της ζώνης πυροβολώντας όποιον πλησιάζει, περιλαμβανομένων πολιτών και Λιβανέζων στρατιωτών. Οι ενέργειες αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τοπικές κοινότητες.

Ο ίδιος στρατιωτικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αγρότες εξακολουθούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη Μανσούρι για εργασίες, ωστόσο δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Άρνηση καθορισμού νέων ζωνών απόσυρσης στον Νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ αρνήθηκε να ορίσει νέες ζώνες απόσυρσης στο νότιο Λίβανο, απαιτώντας πρώτα τον έλεγχο των πρώτων τομέων από τον λιβανέζικο στρατό. Ο έβδομος γύρος διαπραγματεύσεων στη Ρώμη χαρακτηρίστηκε «θετικός» από τις ΗΠΑ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνει τις επιθέσεις το Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο εν μέσω συνομιλιών

Το Ισραήλ έπληξε τη νύχτα δύο χωριά στο νότιο Λίβανο, με τέσσερις τραυματίες από αεροπορικές επιθέσεις και drones, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο δύο στρατιωτών. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στη Ρώμη.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στο Τεμπνίν

Ένας νεκρός και 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινού πλήγματος σε αίθουσα προσευχής στη νότια Λιβάνου, μετά από απάντηση του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ για παραβίαση εκεχειρίας, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιδρομές στον Νότιο Λίβανο λόγω παραβίασης κατάπαυσης πυρός

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα στον νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, κατηγορώντας τη για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός, ενώ στη Ρώμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου. Δόθηκε εντολή εκκένωσης χωριού.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.