Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους πολίτες για κίνδυνο σύλληψης στη Κίνα

Παρατεταμένες ανακρίσεις και κρατήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί πολίτες που θα βρεθούν στη Κίνα προειδοποιεί το αμερικανικό υπ. Εξωτερικών.

Νέο επεισόδιο στην σινο-αμερικανική σύγκρουση με το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών να προειδοποιεί σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες από το αυξημένο ρίσκο της αυθαίρετης εφαρμογής του νόμου στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης, αλλά και του περιορισμού της εξόδου από τη χώρα.

«Οι Αμερικανοί πολίτες ενδέχεται να κρατηθούν χωρίς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται από προξενεία ή πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα για το οποίο οι αρχές ισχυρίζονται ότι διέπραξαν» ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του, για Αμερικανούς πολίτες στην Κίνα, προσθέτοντας ότι οι πολίτες των ΗΠΑ, είναι ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν «παρατεταμένες ανακρίσεις και συνθήκες παρατεταμένης κράτησης» για λόγους που σχετίζονται με «την κρατική ασφάλεια».

«Το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να θέσει σε κράτηση και / ή να απελάσει Αμερικανούς πολίτες για την αποστολή προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είναι επικριτικά για την κινεζική κυβέρνηση» ανέφερε η ίδια προειδοποίηση του υπουργείου που εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την έντονη αντίθεση του στην εσωτερική πολιτική της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.