ΓΔ: 2617.36 0.72% Τζίρος: 4.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:32:38
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους πολίτες για κίνδυνο σύλληψης στη Κίνα

Παρατεταμένες ανακρίσεις και κρατήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί πολίτες που θα βρεθούν στη Κίνα προειδοποιεί το αμερικανικό υπ. Εξωτερικών.

Νέο επεισόδιο στην σινο-αμερικανική σύγκρουση με το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών να προειδοποιεί σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες από το αυξημένο ρίσκο της αυθαίρετης εφαρμογής του νόμου στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης, αλλά και του περιορισμού της εξόδου από τη χώρα.

«Οι Αμερικανοί πολίτες ενδέχεται να κρατηθούν χωρίς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται από προξενεία ή πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα για το οποίο οι αρχές ισχυρίζονται ότι διέπραξαν» ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του, για Αμερικανούς πολίτες στην Κίνα, προσθέτοντας ότι οι πολίτες των ΗΠΑ, είναι ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν «παρατεταμένες ανακρίσεις και συνθήκες παρατεταμένης κράτησης» για λόγους που σχετίζονται με «την κρατική ασφάλεια».

«Το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να θέσει σε κράτηση και / ή να απελάσει Αμερικανούς πολίτες για την αποστολή προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είναι επικριτικά για την κινεζική κυβέρνηση» ανέφερε η ίδια προειδοποίηση του υπουργείου που εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την έντονη αντίθεση του στην εσωτερική πολιτική της Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται από ΗΠΑ ή Κίνα

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη στρατηγική έναντι της Κίνας, υπερασπίζοντας αξίες και συμφέροντα χωρίς νέα Ψυχροπολεμικά σύνδρομα, ζητώντας αυτοπεποίθηση και καθαρούς κανόνες.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνελήφθη 34χρονη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας από το FBI

Το FBI συνέλαβε τη 34χρονη Γουανγίνγκ Τζανγκ, που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, παρακολουθώντας πρόσωπο κοντά σε Ταϊβανό αξιωματούχο στις ΗΠΑ και στέλνοντας υλικό στις κινεζικές αρχές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.