ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:17
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ

Βέλγιο: Κρατείται Καναδή κινεζικής καταγωγής, ύποπτη για κατασκοπεία στο ΝΑΤΟ

Μια Καναδή ασκούμενη κινεζικής καταγωγής στο ΝΑΤΟ στη Μονς Βελγίου παραμένει προσωρινά προφυλακισμένη, καθώς κατηγορείται για κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας.

Κατασκοπεία στο ΝΑΤΟ και υπόθεση προφυλάκισης απασχολούν τις βελγικές αρχές, καθώς μία ασκούμενη σε εγκατάσταση της αμυντικής συμμαχίας θα παραμείνει προσωρινά προφυλακισμένη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου.

Η γυναίκα, Καναδή κινεζικής καταγωγής, θεωρείται ύποπτη για κατασκοπεία υπέρ χώρας εκτός ΝΑΤΟ και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE), το οποίο αποτελεί το στρατηγικό στρατιωτικό αρχηγείο της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, στη Μονς του Βελγίου.

Η σύλληψή της έγινε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ακολούθησαν έρευνες τόσο στον χώρο εργασίας της όσο και στο διαμέρισμά της. Η ύποπτη είχε ήδη τεθεί υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας του SHAPE.

Η εισαγγελία σημείωσε ότι η κατηγορούμενη έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα της ζητηθεί να εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου μία φορά τον μήνα για τους τρεις πρώτους μήνες, ενώ στη συνέχεια η υπόθεσή της θα επανεξετάζεται κάθε δύο μήνες.

Η κατηγορούμενη διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει περαιτέρω έφεση κατά οποιασδήποτε απόφασης του αρμόδιου τμήματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να στηρίξουν περισσότερο την Ουκρανία

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Επισήμανε πως η συλλογική βοήθεια θα βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε όλα τα μέτωπα.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ενίσχυση άμυνας μετά την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την αποτρεπτική του ικανότητα μετά την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία, που οι γερμανικές αρχές αποδίδουν στη Ρωσία, τόνισε ο Μ. Ρούτε, εκφράζοντας αλληλεγγύη στη Γερμανία. Αύριο συναντά τη φον ντερ Λάιεν.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Συζήτηση ΝΑΤΟ για Στενά Ορμούζ χωρίς συμμετοχή Συμμαχίας

Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με συμμάχους για ενδεχόμενη συμβολή στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για αποστολή του ΝΑΤΟ.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Σε στενή επαφή με Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου στο έδαφός της και τονίζει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για υπεράσπιση. Ενεργοποιήθηκαν αμυντικά συστήματα από Πολωνία και ΝΑΤΟ.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Καναδής κινέζικης καταγωγής στη Γαλλία για κατασκοπεία στο ΝΑΤΟ

Μια Καναδή κινεζικής καταγωγής, που εργαζόταν ως ασκούμενη σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο, συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό τρίτης χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος εισαγγελέας.
drone μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: ΝΑΤΟϊκά μαχητικά κατέρριψαν drone στον εναέριο χώρο Ρουμανίας

Η αεροπορία του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από μαχητικά της Συμμαχίας στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας. Το περιστατικό ερευνάται, με στενή συνεργασία ΝΑΤΟ και ρουμανικών αρχών.