ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ

Γερμανία: Σύλληψη Ουκρανού για κατασκοπεία κατά εταιρείας όπλων

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στην Θουριγγία έναν 33χρονο Ουκρανό που φέρεται να κατάσκοπευε εταιρεία όπλων στη Βαυαρία για ξένη υπηρεσία πληροφοριών, καταγράφοντας εικόνες για ενέργειες δολιοφθοράς.

Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη Ουκρανού υπηκόου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία σε βάρος εταιρίας όπλων στη Βαυαρία, με στόχο τη δολιοφθορά προς όφελος ξένης υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών.

Όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση της εισαγγελίας του Μονάχου και της αστυνομίας της Θουριγγίας, υπάρχουν "ισχυρές υποψίες" ότι ο 33χρονος ύποπτος κατέγραψε εικόνες της εταιρίας όπλων τον Ιούνιο, με σκοπό την προετοιμασία ενεργειών δολιοφθοράς.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο άνδρας, ως "πράκτορας χαμηλού επιπέδου", διαβίβασε τις καταγεγραμμένες εικόνες στον εντολέα του, ενεργώντας για λογαριασμό των υπηρεσιών πληροφοριών μιας ξένης δύναμης, χωρίς να κατονομάζεται η συγκεκριμένη χώρα.

Ο ύποπτος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βαυαρίας.

Την έρευνα έχει αναλάβει το νέο εθνικό κέντρο, το οποίο συστάθηκε τον Ιούνιο για τον συντονισμό της άμυνας κατά των υβριδικών επιθέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η αστυνομία συνέλαβε τον 48χρονο Daniel V., γνωστό ως «τρομοκράτη του ηλεκτρικού ρεύματος», που κατηγορείται για δολιοφθορές στο δίκτυο ενέργειας. Βρέθηκε στο εργοστάσιο Βαϊσβάιλερ, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και επιστολή ευθύνης.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νέες απόπειρες δολιοφθοράς στο ενεργειακό σύστημα

Η γερμανική αστυνομία αντιμετώπισε δύο νέες απόπειρες δολιοφθοράς σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, εν μέσω αυξημένης ανησυχίας μετά την επίθεση με drone στη Λειψία. Στο Ντόρμαγκεν έγινε απόπειρα βραχυκυκλώματος και ελήφθη επιστολή ανάληψης ευθύνης.
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε νέο σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η γερμανική αστυνομία ερευνά επίθεση σε υποσταθμό στο Μπέργκχαϊμ, σε δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας. Η ζημιά θεωρείται σκόπιμη, αλλά η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν επηρεάστηκε.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε νέο σαμποτάζ στην ηλεκτροδότηση

Η τοπική αστυνομία στη Γερμανία ερευνά δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ σε υποσταθμό στη Μπέργκχαϊμ, χαρακτηρίζοντάς την προμελετημένη πράξη βανδαλισμού στη δικτυακή υποδομή. Η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν επηρεάστηκε.
Σιδηροδρομική γραμμή ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το ύποπτο αντικείμενο στις γραμμές δεν είχε εκρηκτικά

Συναγερμός σήμανε στην Τρόϊχτλινγκεν όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στις σιδηροδρομικές γραμμές, ωστόσο διαπιστώθηκε τελικά πως δεν περιείχε εκρηκτικά. Η αστυνομία είχε εκκενώσει την περιοχή για προληπτικούς λόγους.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ύποπτος ισλαμιστής για την επίθεση στο Pride του Βερολίνου

Η αστυνομία Βερολίνου ταυτοποίησε ως ισλαμιστή τον ύποπτο για την επίθεση με βαν σε φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+, όμως παραμένει ασύλληπτος. Από την επίθεση ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 16 τραυματίστηκαν στη γιορτή της Ημέρας Christopher Street.