ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Βλαντίμιρ Πούτιν

Πούτιν σε Πεζεσκιάν: Η Ρωσία στηρίζει τον λαό του Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη Μπισκέκ, δήλωσε στον Ιρανό πρόεδρο ότι η Ρωσία στηρίζει τον ιρανικό λαό και πως οι δύο χώρες θα διατηρήσουν οικονομικές και εμπορικές σχέσεις παρά τις τρέχουσες διεθνείς πιέσεις.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την αλληλεγγύη της Μόσχας προς τον ιρανικό λαό, δηλώνοντας ότι η Ρωσία στηρίζει τον αγώνα του για τα συμφέροντά του. Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Παράλληλα, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία και το Ιράν θα συνεχίσουν να διατηρούν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις, ανεξάρτητα από το τρέχον στρατιωτικό και πολιτικό κλίμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μηνύματα Πεζεσκιάν στις ΗΠΑ και τετ α τετ Πούτιν με Ερντογάν

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Μπισκέκ βρίσκονται οι εξελίξεις στις σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενίσχυση της συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας.
Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ επισκέπτεται την Τεχεράνη τη Δευτέρα

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Τεχεράνη για συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους, με σκοπό την παρακολούθηση της προόδου των διμερών συμφωνιών, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ και το Reuters.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

MI5: Ιράν και Ρωσία κλιμακώνουν υβριδικές απειλές κατά της Βρετανίας

Το Ιράν στοχεύει πλέον σημαντικότερους στόχους, όπως βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, ενώ η Ρωσία εντείνει υβριδικές επιθέσεις κατά συμμάχων της Ουκρανίας, τονίζει ο επικεφαλής της MI5, Κεν Μακ Κάλουμ, υπογραμμίζοντας αυξημένες απειλές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ήρθε η στιγμή η Ουκρανία να αλλάξει τον πρόεδρό της

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι να σταματήσει τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια και πρότεινε αλλαγή ηγεσίας στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι έτσι θα βρεθεί συμφωνία με τη Ρωσία και θα μειωθούν οι τιμές καυσίμων.
Ντόναλντ Τραμπ σε γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν μετέφερε στον Τραμπ τη θέση του Ιράν για τη διαμάχη, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν, σε συνεννόηση με τον Ιρανό πρόεδρο, μετέφερε στον Τραμπ τη θέση του Ιράν για πιθανή διευθέτηση στη μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν σύγκρουση, σύμφωνα με το Interfax.