ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Αίγυπτος: Οι σεισμικές έρευνες της Τουρκίας παραβιάζουν την ΑΟΖ

Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την ΑΟΖ, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Για ενδεχόμενη παραβίαση υδάτων που το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα έκανε λόγο το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών για μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο. 

Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως οι σεισμικές έρευνες είναι μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για ενδεχόμενες έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ η ενδεχόμενη παραβίαση προκύπτει από το σημείο οκτώ της προειδοποίησης της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aigyptos-soykri
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες Αιγύπτου - Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν

Δεν υπάρχει αναθέρμανση των αιγυπτο-τουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, σύμφωνα με τον οποίο, «οι συνομιλίες Αιγύπτου-Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν».