Φώτο: Shutterstock

Πρόταση του Μ. Σεντένο για συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών τραπεζών

Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κινδύνους στη κερδοφορία τους και θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κινδύνους σε ό,τι αφορά την κερδοφορία τους και θα πρέπει να εξετάζουν συγχωνεύσεις όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Μάριο Σεντένο.

«Οι προοπτικές κερδοφορίας των τραπεζών συνεχίζουν να αποτελούν βασική ανησυχία. Θα πρέπει να υπάρχει ενθάρρυνση για περαιτέρω αλλαγές στα επιχειρηματικά μοντέλα. Όπου χρειάζεται, θα πρέπει επίσης να παίξει ρόλο η συγκέντρωση» (του κλάδου), δήλωσε ο Σεντένο σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από συνάντηση με τους επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία: Οι τράπεζες στηρίζουν τις οικονομίες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπήθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της ΕΤΟ από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιο Χαντζηνικολάου, και τη γενική γραμματέα Χαρούλα Απαλαγάκη.