ΓΔ: 2618.41 -0.18% Τζίρος: 192.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:38
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τραμπ: Σύντομα θα επέλθει το τέλος του πολέμου με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο. Τόνισε πως στόχος είναι να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων, ενώ απέκλεισε επίθεση των ΗΠΑ πριν τις εκλογές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει σύντομα. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς αναμένεται να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KCMO του Κάνσας Σίτι, ο Τραμπ υπογράμμισε: «Θα τελειώσει σύντομα», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μια εγγύηση ότι «δεν θα υπάρξει ποτέ πυρηνικό όπλο».

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να πλήξουν το Ιράν πριν από τις εκλογές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο παραδέχεται έλλειψη πυρομαχικών λόγω πολέμου με Ιράν

Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Πολέμου παραδέχεται έλλειψη πυρομαχικών λόγω της επίθεσης κατά του Ιράν, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Τραμπ, και αναφέρει ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αύξηση της παραγωγής.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο του Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τελειώσει φέτος, πιθανότατα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, προκαλώντας μείωση στις τιμές πετρελαίου. Τόνισε επίσης ότι το Ιράν επιδιώκει νέα συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν δεν επηρεάζει σοβαρά τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ υποβάθμισε χθες τον αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ, λέγοντας πως πρόκειται για «στρατιωτική σύγκρουση», όχι πόλεμο. Η κυβέρνηση ανησυχεί για την επίδραση των ακριβών καυσίμων στη Ρεπουμπλικανική ψήφο.
Νησί Χαργκ δορυφορική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη αρνείται επίθεση των ΗΠΑ στο νησί Χαργκ

Ο Χαμίντ Μποβάρντ, πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν, διέψευσε αναφορές επίθεσης στο νησί Χαργκ και τόνισε πως οι πετρελαϊκές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά, ενώ γίνονται εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού.