Φώτο: Shutterstock

Μειώνει κατά 20% τις πτήσεις της η Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξήγησε πως αναθεωρεί προς τα κάτω τον αριθμό των προβλεπόμενων πτήσεων ιδιαίτερα προς Γαλλία και Ισπανία.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα πως μειώνει κατά 20% τον αριθμό των πτήσεών της τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, επικαλούμενη την πτώση των κρατήσεων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη.

Η Ryanair, η οποία προέβλεπε ως τώρα να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στο 70% των δυνατοτήτων της, εξηγεί σε ανακοίνωση πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των προβλεπόμενων πτήσεων, ιδιαίτερα προς τη Γαλλία και την Ισπανία, δύο χώρες στους ταξιδιώτες από τις οποίες η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει καραντίνα.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους είχε ανακοινώσει ζημιές 185 εκατ. το α΄τρίμηνο, από κέρδη 242,9 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν στα 125,2 εκατ. ευρώ από τα 2,31 δισ. ευρώ πέρυσι. Η εταιρεία πίστευε πως το β' τρίμηνο η εικόνα θα ήταν καλύτερη εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την μέχρι στιγμής επιβατική κίνηση.

Επιπλέον η εταιρεία σχεδιάζει την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας αν δεν συμφωνήσει η διοίκηση με τους εργαζόμενους στην μείωση μισθών, όπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της εταιρείας Μάικλ Ο΄Λίρι λέγοντας ότι ο ίδιος θα δεχτεί μείωση του μισθού του κατά 50%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ