Σημαντικές δηλώσεις για την εξέλιξη των σχέσεων ΗΠΑ – Ιράν πραγματοποίησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να διατάξει νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, εφόσον σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης, όπως μετέδωσε το CNN.
Ο Τραμπ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εξαρτάται από το αν θα υπογράψουν ή όχι μια πολύ ισχυρή συμφωνία». Σύμφωνα με το CNN, πρόσθεσε πως «η απάντηση είναι ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να καταστεί κάτι τέτοιο αναγκαίο».
Το αμερικανικό δίκτυο δεν διευκρίνισε ποιο ακριβώς ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον Τραμπ. Ο πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει πιθανούς στόχους υποδομών στο Ιράν.
Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνονται 38 γέφυρες, «τις οποίες μπορούμε να ισοπεδώσουμε κυριολεκτικά μέσα σε μία ώρα», όπως ανέφερε.