ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας

ΥΠΕΞ: Θετικό βήμα μια πολιτική λύση με εθνική συμφιλίωση στη Λιβύη

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την επίλυση της λιβυκής κρίσης βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και την απαλλαγή της χώρας από ξένες παρεμβάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, με την ελπίδα να είναι ένα θετικό πρώτο βήμα για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης μέσω εθνικής συμφιλίωσης, ελεύθερων και δίκαιων εκλογών υπό διεθνή εποπτεία που θα διασφαλίσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλήρη ανεξαρτησία για τον λιβυκό λαό, του οποίου οι δίκαιες προσδοκίες πρέπει τώρα να εκπληρωθούν» αναφέρει η ανακοίνωση του .

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την επίλυση της λιβυκής κρίσης βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και την απαλλαγή της χώρας από ξένες παρεμβάσεις» τονίζει το υπουργείο και αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι «πρόθυμη να συμβάλλει εποικοδομητικά στο μέλλον της Λιβύης και των γειτόνων της στην Ανατολική και την Κεντρική Μεσόγειο, στη βάση του διεθνούς δικαίου και της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ του ελληνικού και λιβυκού λαού.  

«Καλούμε όλα τα μέρη να επενδύσουν σε αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία, η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η ανοικοδόμηση της Λιβύης προς όφελος όλων των Λίβυων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελείωσε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηγήθηκε των συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αθήνα. Και οι δύο χώρες επιμένουν σε διάλογο βάσει διεθνούς δικαίου και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία νομική ισχύς σε μονομερείς οριοθετήσεις από Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά με βάση εικασίες για τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποδέχεται μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.
Σημαία της Λιβύης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Ξεκινάμε διαπραγματεύσεις με Λιβύη για υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον Λίβυο πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Συμφώνησαν να συνεχίσουν συζητήσεις για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να ενεργοποιήσουν τη Μικτή Επιτροπή.