Φώτο: Shutterstock

Μερική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, ΗΠΑ και Κίνα κατάφεραν να έρθουν σε μερική συμφωνία προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.

Η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών στη Wall Street για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκειμένου να μπει τέλος στην εμπορική διαμάχη που έχει ξεσπάσει φαίνεται ότι έχει βάση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο χώρες κατάφεραν να καταλήξουν σε μερική εμπορική συμφωνία, η οποία θα αποτελέσει τον ενδιάμεσο δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί μια ευρύτερη συμφωνία που θα δώσει οριστικό τέλος στα διμερή ζητήματα που απασχολούν ΗΠΑ και Κίνα.

Οι πιο αισιόδοξοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι τελικές υπογραφές μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ μπορεί να «πέσουν» μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η Κίνα θα κάνει κάποιες παραχωρήσεις στις ΗΠΑ σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα, ενώ οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε άρση κάποιων δασμών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενδέχεται η συμφωνία να τροποποιηθεί καθώς εκκρεμεί η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο αντιπρόεδρος Λιού Χε, στην Ουάσιγκτον, εντός της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.