Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: «Θα εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία αν χρειαστεί»

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν απειλεί με «πολύ σημαντικές κυρώσεις» την Άγκυρα, προειδοποιώντας ότι η χώρα του μπορεί να εξουδετερώσει την τουρκική οικονομία αν χρειαστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την άδεια σε Αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν πολύ σημαντικές νέες κυρώσεις.

Η κίνηση αυτή εις βάρος της Τουρκίας έρχεται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία, με τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών να προσθέτει ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Ο Μνούτσιν πάντως προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να «εξουδετερώσουν» την τουρκική οικονομία «αν καταστεί αναγκαίο».

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανής η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να περάσουν το μήνυμα ότι δεν εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους, την ώρα πάντως που ο Ερντογάν ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω παρά τις απειλές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα δεν περιμένει κυρώσεις από τον Μπάιντεν για τους S-400

Η Τουρκία βασιζόταν στις καλές προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Τραμπ για να εξομαλύνει τις διενέξεις, όμως ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα είναι πιο σκληρός με την Τουρκία όσον αφορά την εξωτερική και την αμυντική πολιτική.