Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: «Θα εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία αν χρειαστεί»

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν απειλεί με «πολύ σημαντικές κυρώσεις» την Άγκυρα, προειδοποιώντας ότι η χώρα του μπορεί να εξουδετερώσει την τουρκική οικονομία αν χρειαστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την άδεια σε Αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν πολύ σημαντικές νέες κυρώσεις.

Η κίνηση αυτή εις βάρος της Τουρκίας έρχεται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία, με τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών να προσθέτει ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Ο Μνούτσιν πάντως προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να «εξουδετερώσουν» την τουρκική οικονομία «αν καταστεί αναγκαίο».

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανής η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να περάσουν το μήνυμα ότι δεν εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους, την ώρα πάντως που ο Ερντογάν ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω παρά τις απειλές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις στο Καστελόριζο

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.