ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ισπανία ελπίζει σε βρετανική «διάσωση» της τουριστικής χρονιάς

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αξιολογεί διαφορετικά πλέον τους τουριστικούς προορισμούς μπορεί να αποτελέσει «παράθυρο ευκαιρίας» για την ενίσχυση του τουρισμού στις Κανάριες Νήσους.

Ύστερα από μια καταστροφική τουριστική σεζόν, η Ισπανία ελπίζει ότι μια πιο ευέλικτη βρετανική πολιτική καραντίνας θα δώσει τη δυνατότητα να διασωθεί μέρος της χειμερινής σεζόν στις Κανάριες Νήσους, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

Η Βρετανία, η μεγαλύτερη πηγή ξένων επισκεπτών στην Ισπανία, επέβαλε απρόσμενα καραντίνα σε ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ύστερα από άλμα των κρουσμάτων της COVID-19 εκεί, ενώ περιορισμούς επέβαλαν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κίνηση αυτή έπληξε τις προσπάθειες για τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας που αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία στις οκτώ θέσεις εργασίας στην Ισπανία. Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ισπανία μειώθηκε κατά 75% τον Ιούλιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Ενώ η χειμερινή τουριστική περίοδος δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η θερινή, συνεχίζει να είναι σημαντική. Οι ισπανικές Κανάριες Νήσοι στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι ένα από τα λίγα τμήματα της ευρωπαϊκής χώρας όπου κάνει αρκετή ζέστη για να απολαύσει κανείς τις διακοπές του δίπλα στη θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα.

«Το σημαντικό είναι να υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας που δεν υπήρχε πριν καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αξιολογούσε πριν την Ισπανία συνολικά», δήλωσε η Γκονθάλεθ Λάγια σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE, προσθέτοντας ότι τώρα θα γίνουν διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες. «Είναι σημαντικό για το αρχιπέλαγος των Καναρίων που επωφελείται και από τον χειμερινό τουρισμό».

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε χθες ότι το Λονδίνο θα λάβει τώρα αποφάσεις για το εάν θα επιβάλει καραντίνα σε εισερχόμενους ταξιδιώτες από συγκεκριμένα νησιά αντί για το σύνολο μιας χώρας.

Η Ισπανία πιέζει για εναρμόνιση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ταξιδιωτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της Covid-19 και των εξαιρέσεών τους, δήλωσε η Γκονθάλεθ Λάγια. Η Μαδρίτη ζητά ανεπιτυχώς μια τέτοια εναρμόνιση από τότε που άρχισαν να χαλαρώνουν τα lockdowns σε όλη την Ευρώπη τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Heathrow, Vretania, Britain, airports, aerodromia
ΔΙΕΘΝΗ

Να μειωθεί το κόστος των τεστ κορονοϊού ζητάει το αεροδρόμιο Heathrow

Το βρετανικό αεροδρόμιο Heathrow που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης καλεί ΗΠΑ και Βρετανία να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να ανοίξουν τα ταξίδια για τους Βρετανούς για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
ΔΙΕΘΝΗ

Προτροπές στους Γάλλους τουρίστες να αποφύγουν Ισπανία και Πορτογαλία

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα που καταγράφεται σε Ισπανία και Πορτογαλία οδήγησε τον Γάλλο υπουργός Κλεμάν Μπον να προειδοποιήσει τους πολίτες της χώρας που θέλουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοίγει ο τουρισμός στην Πορτογαλία - Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Η Πορτογαλία έχει «επενδύσει» σημαντικά στην απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να θέσει τη χώρα στην «πράσινη λίστα», γεγονός το οποίο διευκολύνει τις ροές από την βρετανική αγορά. Οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.