Φωτο: Shutterstock

Νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για το Barbaros στα ΝΑ της Κύπρου

Πριν από τρεις ημέρες η Τουρκία παρέτεινε και τις έρευνες του πλοίου Yavuz μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε προκλητική από την Κύπρο.

Νέα Navtex εξέδωσε η Τουρκία με την οποία παρατείνει για έναν μήνα, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, τις έρευνες που διεξάγει το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin Pasa στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κύπρου. Πριν από τρεις ημέρες η Τουρκία παρέτεινε και τις έρευνες του πλοίου Yavuz μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε προκλητική από την Κύπρο.

Παράλληλα, αυξάνοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή, η Άγκυρα ανακοίνωσε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο με δύο Navtex, προαναγγέλλοντας ασκήσεις νότια της Λέσβου.

Οι ασκήσεις θα γίνουν στην περιοχή μεταξύ του κόλπου της Φώκαιας και του νότιου τμήματος στη θαλάσσιας περιοχής της Λέσβου. Η περίοδος των ασκήσεων είναι από αύριο, 19 Σεπτεμβρίου, έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πομπέο: Προκλητική κίνηση και ασύμφωνη με τον ΟΗΕ το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε βαθιά ανησυχία και σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση είναι προκλητική και ασύμφωνη με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν ευνοεί την επιστροφή στις συνομιλίες για διευθέτηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Χριστοδουλίδης: Είμαι έτοιμος να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον Τσαβούσογλου

Για το ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία σε αυτό το σχεδιασμό του αγωγού East Med, ο κος Χριστοδουλίδης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δεν αποκλείουμε την Τουρκία και ούτε κινούμαστε σε μια αντιτουρκική λογική.