Φωτο: ΑΠΕ

Ουγγαρία: Τα 200.000 μπορούν να φτάσουν τα κρούσματα κορονοϊού

Το υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουγγαρία διαθέτει 1.839 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 812 είναι έτοιμες για τη θεραπεία νοσούντων με COVID-19. 

Έως και 200.000 Ούγγροι ενδέχεται να μολυνθούν με κορονοϊό με βάση το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσεο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό τον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Μετά από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου, η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 876 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 18.866 με 686 θανάτους. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 13.779 με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Ο Ορμπαν, ο οποίος τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ανέφερε στους βουλευτές ότι στο χειρότερο σενάριο 16.000 Ούγγροι θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, με 800 άτομα να χρειαστούν αναπνευστήρες. «Για να είμαστε σίγουροι, υπολογίζω διπλάσιο αριθμό από αυτόν», είπε.

Η ουγγρική κυβέρνηση δαπάνησε 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 16.000 αναπνευστήρες φέτος, αφού ο πρωθυπουργός τόνισε τον Απρίλιο ότι η Ουγγαρία θα χρειαζόταν έως και 8.000 αναπνευστήρες και νοσοκομειακές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) κατά την κορύφωση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σήμερα τον λόγο της διαφοράς μεταξύ των δύο υπολογισμών για τις ανάγκες αναπνευστήρων. Ορισμένοι γιατροί και πολιτικοί της αντιπολίτευσης προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η έλλειψη επαγγελματιών νοσηλευτών μπορεί να αποτελέσει το βασικό πρόβλημα στη συμφόρηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Το υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουγγαρία διαθέτει 1.839 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 812 είναι έτοιμες για τη θεραπεία νοσούντων με COVID-19. Ανέφερε ότι ακόμη 9.487 κλίνες θα είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία ασθενών με τη νόσο.

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν είναι σαφές πόσοι από τους πρόσφατα αποκτηθέντες αναπνευστήρες έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σε μερικό «lockdown» όλη η χώρα από τις 2 Νοεμβρίου

Aπό την προσεχή Δευτέρα κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν πελάτες μόνο με προϊόντα σε πακέτο. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά και το 2021 η τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

Μεγάλο τμήμα του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου στο οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο και η ΙΤΒ έχει ήδη από τον Μάιο μετατραπεί σε νοσοκομείο κορονοϊού, με την εγκατάσταση 500 κλινών με σύγχρονο εξοπλισμό για άτομα που θα νοσήσουν από την Covid-19.