ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ο Ν. Αναστασιάδης περιμένει να επιβληθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία

Την ικανοποίηση του για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.

Απόλυτη ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, για θέσπιση καθεστώτος-πλαισίου περιοριστικών μέτρων έναντι φυσικών και νομικών προσώπων που ευθύνονται για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας παράλληλα ότι αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την υιοθέτηση των κυρώσεων.

Προσερχόμενος στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Πρέσβη της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλου, στην πρεσβευτική κατοικία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, χθες Δευτέρα και για τις προσδοκίες του από τη Σύνοδο Κορυφής.

«Πρώτον να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και δεύτερον αυτό που αναμένω είναι την υιοθέτηση από πλευράς αρχηγών κρατών, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλαδή, των υιοθετηθεισών κυρώσεων», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη Γκουτέρες από Τουρκία, με επιμονή στην κυριαρχική ισότητα Κύπρου

Η Άγκυρα χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες Γκουτέρες για το Κυπριακό, αλλά επιμένει στη «κυριαρχική ισότητα» και το «ισότιμο διεθνές καθεστώς» των Τουρκοκυπρίων, αποδίδοντας ευθύνες για το αδιέξοδο στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Έκκληση προς Τουρκία για σεβασμό κυριαρχίας των κρατών-μελών

Η Κάγια Κάλας ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιθεωρήσει την επιχείρηση Aspides, τονίζοντας τη σημασία της για τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χούκστρα: «Είμαστε 27 χώρες, τέλος – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

Αυστηρά μηνύματα έστειλαν Χούκστρα και Παναγιώτου προς την Τουρκία για τον αποκλεισμό της Κύπρου από προπαρασκευαστικές συναντήσεις της COP31, ζητώντας καθολική συμμετοχή των κρατών μελών και άμεση αντίδραση της ΕΕ αν επαναληφθεί.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Όχι σε αποκλεισμό της Κύπρου από την COP31 από Τουρκία

Στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ στο Λουξεμβούργο συμμετέχει ο Στ. Παπασταύρου, συζητώντας προκλήσεις κλιματικής κρίσης, ανθεκτικότητα υδάτων και τις πρωτοβουλίες Ελλάδας για την προστασία και διαχείριση νερού.
Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Αναγκαία η ουσιαστική αλλαγή στάσης της Τουρκίας για την ΕΕ

Ο Ν. Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντικό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για Τουρκία, σημειώνοντας πως αναδεικνύει τις παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις για ανθρώπινα δικαιώματα και αυταρχισμό στην Τουρκία.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καταγγέλλει παραβίαση διεθνούς δικαίου στη συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στη συμφωνία Γαλλίας-Κύπρου για τη στάθμευση γαλλικών στρατευμάτων, κάνοντας λόγο για πρόκληση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.