Φώτο: Shutterstock

Σύνοδος Κορυφής: Αποχώρησε λόγω κρούσματος κορονοϊού η επικεφαλής της Κομισιόν

Όπως ανακοίνωσε η κα Ουρ. φον ντερ Λάιεν μέσω Twitter, εργαζόμενος στο γραφείο της είναι θετικός στον κορονοϊό, οπότε τίθεται σε αυτοαπομόνωση.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αφού εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον της, ανακοίνωσε μέσω του Twitter.

Όπως διευκρίνισε, η ίδια έχει βρεθεί αρνητική στον νέο κορονοϊό, ωστόσο θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση. «Μόλις ενημερώθηκα ότι ένα μέλος του γραφείου μου βρέθηκε θετικό στην Covid-19 σήμερα το πρωί», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, λιγότερο από μία ώρα αφότου ξεκίνησε η σύνοδος. «Εγώ η ίδια βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αποχωρώ αμέσως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μπαίνω σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Η σύνοδος συνεχίζεται όπως ήταν προγραμματισμένο μετά την αποχώρηση της φον ντερ Λάιεν. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα που τίθεται σε αυτοπεριορισμό, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό και στις 12 Οκτωβρίου.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιον δίνει 4 εκατ. ευρώ για νέα θεραπεία κατά του κορονοϊού

Το ερευνητικό πρόγραμμα θα συντονίζει και θα διευκολύνει τις μελέτες που γίνονται σε όλη την Ευρώπη, με το έργο να είναι στο πλαίσιο των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της ΕΕ για έρευνα και καινοτομία.