Φώτο: Shutterstock

Έργα, όχι λόγια για την Τουρκία ζητάει ο Μ. Βέμπερ

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ σημείωσε μέσω Twitter πως οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσουν την οικονομική δύναμη της Ένωσης και τους καλεί να λάβουν δράση εναντίον του Ερντογάν.

Καθώς συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου, και τις τελευταίες ενέργειες κατά της Γαλλίας και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ έστειλε μέσω Twitter το μήνυμα πως «δεν πάει άλλο» και ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από σύνδεσμο που παραπέμπει στη συνέντευξή του στο Euronews, ο Μάνφρεντ Βέμπερ προτρέπει την ΕΕ να χρησιμοποιήσει την οικονομική δύναμη της για να το πράξει. Συγκεκριμένα όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής του ΕΛΚ: «Δεν πάει άλλο. Χρειαζόμαστε δράση, όχι άλλα λόγια κατά του Ερντογάν και των αμέτρητων προκλήσεων του. Δεν πρόκειται για ελληνικό, κυπριακό ή γαλλικό ζήτημα, αλλά για ευρωπαϊκό. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Ας χρησιμοποιήσουμε την οικονομική δύναμη της ΕΕ για να το πράξουμε».

Σημειώνεται ότι σε διαδοχικές δημόσιες τοποθετήσεις του το τελευταίο διάστημα ο Γερμανός επικεφαλής του ΕΛΚ έχει λάβει πολύ πιο «προωθημένες» θέσεις για την Τουρκία από αυτές που υιοθετεί η γερμανική διπλωματία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Spiegel: Ο Ερντογάν ρισκάρει ακόμα και πόλεμο για να χαράξει νέα σύνορα

Δίνοντας μια εξήγηση της σημερινής στρατηγικής του Ερντογάν το άρθρο υπογραμμίζει ότι «ο Ερντογάν ακολουθεί το δόγμα του «Mavi Vatan» τόσο εξαιτίας ενός υπερβολικού εγωισμού όσο και λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικός Τύπος: Ο Ερντογάν «ανακαλύπτει» εκ νέου την Ευρώπη

Δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπου εστιάζουν για άλλη μια φορά στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τη στάση του απέναντι στην Ευρώπη. Προβληματισμός για τις βλέψεις του στην Κύπρο μετά το «πικνίκ» στα Βαρώσια.