ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στις ΗΠΑ η Ρωσία

Από τις αρχές του 2020 η Ρωσία έχει εξάγει περισσότερα από 130 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ εκτοπίζοντας την Σαουδική Αραβία.

Στην τρίτη θέση πέρασε και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια η Ρωσία ως προς τον όγκο των εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2020, εξάγοντας 17,1 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων, όπως διαπιστώνεται από τα έγγραφα της Διεύθυνσης ενεργειακής πληροφόρησης (ΕΙΑ) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό ποσοστό στις εξαγωγές από την Ρωσία προς τις ΗΠΑ το καταλαμβάνουν τα πετρελαιοειδή, ενώ οι εξαγωγές πετρελαίου ανήλθαν στα 1,46 εκατομμύρια βαρέλια.

Συνολικά από τις αρχές του έτους η Ρωσία εξήγαγε στις ΗΠΑ περισσότερα από 130 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών, εκ των οποίων τα 17,5 εκατομμύρια βαρέλια ήταν πετρέλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας. Ως προς τον γενικό δείκτη εξαγωγών καυσίμων το 2020 η Ρωσία εξακολουθεί να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, και να μην είναι στην ηγετική τρόικα.

Η Ρωσία εκτόπισε από την τρίτη θέση την Σαουδική Αραβία, η οποία εξήγαγε στις ΗΠΑ 273 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών ημερησίως ή συνολικά 8,47 εκατομμύρια βαρέλια τον Αύγουστο. Κύριος εξαγωγέας πετρελαίου έγινε ο Καναδάς (3,88 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως) με το Μεξικό να βρίσκεται στην δεύτερη θέση (769.000 βαρέλια ημερησίως).

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν τον Αύγουστο 168,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα κατά 46, 87 εκατομμύρια βαρέλια μικρότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές ΗΠΑ και Ρωσίας για την σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των δυο υπερδυνάμεων είχαν συνομιλία για την πορεία των μέτρων που έχουν ληφθεί μετά τις 12 Απριλίου με την Ρωσία να έχει μειώσει την παραγωγή κατά 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
USA, State Department, Blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Αν. Μπλίνκεν: Οι κυρώσεις για τον Nord Stream 2 είναι «στο τραπέζι»

Οι ΗΠΑ και ανατολικές χώρες μέλη της ΕΕ όπως η Πολωνία υποστηρίζουν ότι ο Nord Stream 2 αποτελεί τμήμα ρωσικών οικονομικών και πολιτικών μέτρων με σκοπό τη χειραγώγηση ευρωπαϊκών χωρών και την υπονόμευση των διατλαντικών δεσμών.
Nord Stream2-aerio-Mosxa-USA-kyroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με νέες κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2

Η Ουάσινγκτον επιχειρηματολογεί ότι ο αγωγός, μέσω του οποίου θα παραδίδονται 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο από τη Ρωσία στη Γερμανία, θα έχει συνέπεια την υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα.
ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν, η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία ανακαλεί στη Μόσχα τον πρέσβη της στις ΗΠΑ ώστε να αναλυθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν πως ο Βλ. Πούτιν θα πληρώσει το τίμημα για την παρέμβαση τους στις αμερικανικές εκλογές.
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση Μπάιντεν σε Πούτιν: Είναι φονιάς, θα υποστεί τις συνέπειες

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.