Φώτο: Shutterstock

Τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στις ΗΠΑ η Ρωσία

Από τις αρχές του 2020 η Ρωσία έχει εξάγει περισσότερα από 130 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ εκτοπίζοντας την Σαουδική Αραβία.

Στην τρίτη θέση πέρασε και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια η Ρωσία ως προς τον όγκο των εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2020, εξάγοντας 17,1 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων, όπως διαπιστώνεται από τα έγγραφα της Διεύθυνσης ενεργειακής πληροφόρησης (ΕΙΑ) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό ποσοστό στις εξαγωγές από την Ρωσία προς τις ΗΠΑ το καταλαμβάνουν τα πετρελαιοειδή, ενώ οι εξαγωγές πετρελαίου ανήλθαν στα 1,46 εκατομμύρια βαρέλια.

Συνολικά από τις αρχές του έτους η Ρωσία εξήγαγε στις ΗΠΑ περισσότερα από 130 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών, εκ των οποίων τα 17,5 εκατομμύρια βαρέλια ήταν πετρέλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας. Ως προς τον γενικό δείκτη εξαγωγών καυσίμων το 2020 η Ρωσία εξακολουθεί να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, και να μην είναι στην ηγετική τρόικα.

Η Ρωσία εκτόπισε από την τρίτη θέση την Σαουδική Αραβία, η οποία εξήγαγε στις ΗΠΑ 273 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών ημερησίως ή συνολικά 8,47 εκατομμύρια βαρέλια τον Αύγουστο. Κύριος εξαγωγέας πετρελαίου έγινε ο Καναδάς (3,88 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως) με το Μεξικό να βρίσκεται στην δεύτερη θέση (769.000 βαρέλια ημερησίως).

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν τον Αύγουστο 168,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα κατά 46, 87 εκατομμύρια βαρέλια μικρότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές ΗΠΑ και Ρωσίας για την σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των δυο υπερδυνάμεων είχαν συνομιλία για την πορεία των μέτρων που έχουν ληφθεί μετά τις 12 Απριλίου με την Ρωσία να έχει μειώσει την παραγωγή κατά 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική υπηκοότητα ζήτησε ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε πάρει επ’ αόριστον άδεια παραμονής στην Ρωσία, όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα. Η άδεια παραμονής επ’ αόριστον ισοδυναμεί με άδεια μόνιμου κάτοικου της Ρωσίας.