ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
Φωτο: Shutterstock

Έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer και στον Καναδά

Η χώρα θα λάβει 249.000 δόσεις του εμβολίου έως το τέλος τους τρέχοντος έτους, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε υγειονομικό προσωπικό και γηροκομεία.

Ο Καναδάς γίνεται η τρίτη χώρα που δίνει έγκριση χρήσης του εμβολίου των Pfizer – BioNTech, με τους εμβολιασμούς να είναι πιθανόν να ξεκινήσουν και την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Reuters. 

«Η έγκριση του εμβολίου στηρίχθηκε σε αποδείξεις ότι είναι ασφαλές, αποτελεσματικό ενώ υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες», δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία Health Canada της χώρας στην ανακοίνωσή της. 

Ο Καναδάς θα λάβει μέχρι το τέλος του 2020 περί των 249.000 δόσεων του εμβολίου με τις πρώτες 1.950 που αναμένεται ότι θα φθάσουν στη χώρα την Πέμπτη να διατίθενται σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και γηροκομεία. 

Παράλληλα η έναρξη των εμβολιασμών θα ξεκινήσει από επαρχίες οι οποίες έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από άποψη κρουσμάτων και θανάτων, όπως αυτές των  Αλμπέρτα, Μανιτόμπα, Οντάριο και Κεμπέκ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Εξετάζεται η επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους δεν εμβολιάζονται

ύμφωνα με τον επαρχιακό πρωθυπουργό Φρανσουά Λεγκό, το 10% των κατοίκων του Κεμπέκ που δεν έχει λάβει ως σήμερα καμία δόση του εμβολίου δεν πρέπει να «βλάπτει» το 90%, που έχει εμβολιαστεί.