ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι τεχνολογικοί «γίγαντες» για μονοπωλιακές τακτικές

Παράλληλα, προωθείται ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο με στόχο ένα νομοθέτημα, που είναι γνωστό ως Άρθρο 230 και προσφέρει προστασία στις τεχνολογικές πλατφόρμες από ποινικές ευθύνες σχετικά με τις αναρτήσεις των χρηστών τους.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σίσιλιν, που προεδρεύει στην αντιμονοπωλιακή υποεπιτροπή της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, προετοιμάζει την προώθηση δέκα ή περισσότερων νομοσχεδίων με στόχο τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, Κυριακή, μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η υποεπιτροπή, υπό την ηγεσία του Σίσιλιν, δημοσιοποίησε μία αναφορά 449 σελίδων τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, στην οποία και αναφέρονταν λεπτομερώς παραβάσεις σχετικές με την άσκηση επιρροής στην αγορά, από εταιρίες όπως, η Apple, η Amazon, η Google της Alphabet και το Facebook.

H στρατηγική της παραγωγής μιας σειράς μικρότερων νομοσχεδίων έχει ως στόχο τη μετρίαση των αντιδράσεων από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες και τα λόμπι τους, συγκριτικά με το αν ήταν ένα και μόνο νομοσχέδιο, είπε η ίδια πηγή.

Ο Σίσιλιν εργάζεται για την κατάρτιση ενός ξεχωριστού νομοσχεδίου με στόχο ένα σημαντικό νομοθέτημα, που είναι γνωστό ως Άρθρο 230 και προσφέρει προστασία στις τεχνολογικές πλατφόρμες από ποινικές ευθύνες σχετικά με τις αναρτήσεις των χρηστών τους, όπως είπε η ίδια πηγή.

Τα σχόλια του Σίσιλιν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά χθες, Κυριακή, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ειδήσεων Axios.

Το γραφείο του αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Apple και Amazon αφαιρούν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Parler

Το Parler προτιμούν πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη την Παρασκευή, και το εν λόγω μέσο θεωρείται ένα καταφύγιο για πρόσωπα που αποβάλλονται από το Twitter.