ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ισπανική κυβέρνηση αναθεωρεί πτωτικά την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2021

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση προβλέπει ανάκαμψη 7,2% φέτος, ύστερα από μείωση 11% του ΑΕΠ το 2020, αλλά η κεντρική τράπεζα και άλλοι αναλυτές αναμένουν βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης.

Η ισπανική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πτωτικά την πρόβλεψή της για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2021 καθώς το πρώτο τρίμηνο ήταν χειρότερο από το αναμενόμενο, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο.

«Αφήνουμε πίσω μας ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο του έτους και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πρόκειται να αναθεωρήσουμε πτωτικά την πρόβλεψή γι’ αυτό τον χρόνο», δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αναμένουμε να έχουμε ανάπτυξη περίπου 7% φέτος. Μπορεί να είναι μικρότερη λόγω της καθυστέρησης, καθυστέρησης ενός τριμήνου σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Όλοι οι δείκτες για τον Μάρτιο είναι θετικοί, δήλωσε η Καλβίνιο, και παρόλο που το δεύτερο τρίμηνο θα είναι μεταβατικό, το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει «πολύ ισχυρή ανάκαμψη».

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση προβλέπει ανάκαμψη 7,2% φέτος, ύστερα από μείωση 11% του ΑΕΠ το 2020, αλλά η κεντρική τράπεζα και άλλοι αναλυτές αναμένουν βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 στους 10 θα χρησιμοποιούσαν διαβατήριο υγείας για να ταξιδέψουν

Πάνω από το 35% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών υγειονομικών δεδομένων τους ή για έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου σχετικά με το πού θα κοινοποιούνται αυτά.
ΔΙΕΘΝΗ

Mειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο.