ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Saudi Aramco-Petrelaio
Shutterstock

«Πράσινο» στην Saudi Aramco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία έδωσε το «οκ» στον πετρελαϊκό κολοσσό για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο μετά από αίτημα της εταιρίας, κίνηση την οποία θεωρεί πολύ σημαντική.

Η ρυθμιστική αρχή κεφαλαιαγοράς της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε το αίτημα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Ριάντ του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco.

«Το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (CMA) δημοσίευσε την απόφασή του με την οποία εγκρίνει το αίτημα της Σαουδαραβικής Πετρελαϊκής Εταιρείας (Saudi Aramco) για τη διάθεση μέρους των μετοχών της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του θεσμού αυτού, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.

Η Saudi Aramco επιβεβαίωσε στη συνέχεια την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Ριάντ, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως ένα «σημαντικό βήμα» στην ιστορία του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού.

«Η Saudi Aramco επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Tadawul», το Χρηματιστήριο του Ριάντ, αναφέρει η ίδια στο Twitter.

Η μεγάλη σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία διευκρινίζει επίσης σε ιστότοπο που είναι αφιερωμένος στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο ότι η τελική τιμή διάθεσης και ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν "θα καθοριστούν μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος επεξεργασίας της επιχείρησης" αυτής.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της εταιρείας και μια σημαντική πρόοδος για την υλοποίηση του 'Οράματος 2030', το οποίο είναι το στρατηγικό σχέδιο του βασιλείου για βιώσιμη διαφοροποίηση και οικονομική ανάπτυξη», δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Saudi Aramco Γιάσιρ αλ Ρουμάγιαν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Το «Όραμα 2030» είναι το σχέδιο που κατήρτισε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας αυτής, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πλήρης παραγωγή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Saudi Aramco

Με τις εργασίες αποκατάστασης να συνεχίζονται επί 24ωρης βάσης, η Saudi Aramco παρουσιάζεται βέβαιη ότι θα υπάρχει πλήρης παραγωγή από τις πληγείσες εγκαστατάσεις του Κουράις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις διαψεύσεις για αύξηση της παραγωγής

Το Ριάντ δεν συζητά μια πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου με άλλους παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Wall Street Journal.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Μπάιντεν στη Σ. Αραβία στη σκιά της ενεργειακής κρίσης

Η ενεργειακή κρίση και οι ανησυχίες για την ασφάλεια ώθησαν τον Αμερικανό πρόεδρο και τους συμβούλους του να αποφασίσουν να μην απομονώσουν το βασίλειο, τη μεγαλύτερη εξαγωγό πετρελαίου στον κόσμο.