ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διερεύνηση της προέλευσης του κορονοϊού ζητούν οι επιστήμονες

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3,34 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αφότου εμφανίσθηκε στα τέλη του 2019 στην Κίνα.

Η προέλευση του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να μην είναι σαφής και δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για να πει κανείς χωρίς αμφιβολία αν προέκυψε με φυσικό τρόπο ή οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο, αναφέρει σε επιστολή της μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων.

«Εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να προσδιορισθεί η προέλευση της πανδημίας», δήλωσαν οι 18 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Ραβίντρα Γκούπτα, κλινικός μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, και ο Τζέσι Μπλούμ, ο οποίος μελετά την εξέλιξη ιών στο Fred Hutchinson Cancer Research Center.

«Θεωρίες περί τυχαίας απελευθέρωσης του ιού από εργαστήριο ή περί ιού που μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ζώα παραμένουν αμφότερες βιώσιμες», αναφέρουν οι επιστήμονες σε επιστολή τους προς την επιθεώρηση Science.

Η πανδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3,34 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αφότου εμφανίσθηκε στα τέλη του 2019 στην Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για την παγκόσμια επάνοδο του κορονοϊού το καλοκαίρι

Η υποπαραλλαγή Έρις, της οικογένειας Όμικρον, μοιάζει περισσότερο μεταδοτική από άλλες που κυκλοφορούν -πιθανόν λόγω νέων γενετικών μεταλλάξεων- και ίσως είναι πιο ικανή να διαφεύγει από τις ανοσολογικές άμυνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική η συνεισφορά των μονοκλωνικών θεραπειών έναντι του κορονοϊού

Σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μονοκλωνικά όταν κυκλοφορούσαν οι παραλλαγές Άλφα και Δέλτα του ιού είχαν μεγαλύτερο όφελος σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν θεραπεία όταν κυκλοφορούσε η παραλλαγή Όμικρον.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που «μπλοκάρει» την λοίμωξη από κορονοϊό

Η απρόσμενη αυτή ανακάλυψη ανοίγει ένα τελείως νέο πεδίο ανοσολογικής έρευνας και πιθανώς δημιουργεί δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τη λοίμωξη από αυτόν τον ιό και άλλους.
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι επιστημόνων για την μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Κράκεν»

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους που έχει εντοπιστεί και εξαπλώνεται ραγδαία, δεν σημαίνει ότι τα συμπτώματα που προκαλεί το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πιο σοβαρά συγκριτικά με προηγούμενες παραλλαγές.